Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Medové uzené s bulgurem

Zkuste k uzenému netradiční přílohu: oříškový bulgur a zeleninu. Budete nadšení!
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Britská

Ingredience

    • 85 g bulguru
    • 85 g mraženého hrášku
    • 1 velký pórek
    • 2 plátky libového uzeného (rolka)
    • 1 lžíce sekané máty
    • sůl a pepř

    Na zálivku:

    • 1 pomeranč, rozpůlený
    • 1 lžíce worcesterské omáčky
    • 1 lžíce tekutého medu
    • 1 lžička dijonské hořčice

Příprava jídla

1. ROZPALTE GRIL
Bulgur přelijte v kastrolu 450 ml vody a osm minut povařte. Vmíchejte hrášek i pórek nakrájený na kolečka a vařte ještě tři až pět minut.

2. PŘIPRAVTE SI MARINÁDU

Šťávu z poloviny pomeranče smíchejte s worcesterskou omáčkou, medem a hořčicí a dvě minuty povařte. Plátky uzeného opepřete a grilujte pět až šest minut z každé strany; často potírejte marinádou.

3. DOKONČETE DÍLO

Když je bulgur měkký, sceďte jej. Osolte a opepřete, promíchejte s mátou a podávejte k masu.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář