Zkuste k uzenému netradiční přílohu: oříškový bulgur a zeleninu. Budete nadšení!
Suroviny
bulgur
85
g
hrášek
85
g
mražený
pórek
1
ks
uzené maso
2
plátky
máta
1
PL
sekaná
sůl
pepř
Na zálivku
pomeranč
1
ks
rozpůlený
worcesterská omáčka
1
PL
med
1
PL
tekutý
hořčice dijonská
1
ČL
Postup
1
Bulgur přelijte v kastrolu 450 ml vody a osm minut povařte. Vmíchejte hrášek i pórek nakrájený na kolečka a vařte ještě tři až pět minut.
2
Šťávu z poloviny pomeranče smíchejte s worcesterskou omáčkou, medem a hořčicí a dvě minuty povařte. Plátky uzeného opepřete a grilujte pět až šest minut z každé strany; často potírejte marinádou.
3
Když je bulgur měkký, sceďte jej. Osolte a opepřete, promíchejte s mátou a podávejte k masu.