
Gratinované broskve s medem a čokoládou
Tradiční meruňky jsem vyměnil za broskve, zdají se mi šťavnatější.
Vydání: 2004/9
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 6
Ingredience
- 6 velkých pevných broskví
- 15 kusů sušenek, např. esíčka nebo Derby
- 50 g loupaných mandlí
- 80 g čokolády na vaření, nalámané na kousky
- 1 velké, vidličkou rozšlehané vejce 2 lžíce tekutého medu
- 200 ml zakysané smetany
- 30 g másla na zapečení
Příprava jídla
1. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Broskve rozpůlte, vyjměte pecku a dužinu pomocí ostré lžičky trochu vydlabejte.
2. Sušenky, mandle a čokoládu spolu rozmixujte na hrubší drť. Přidejte vydlabanou dužinu, vejce a med a ještě promíchejte, aby se vše spojilo.
3. Náplň naneste do půlek broskví pomocí lžíce tak, aby vznikly kopečky. Broskve naklaďte do silnostěnné zapékací misky, na každou položte tenký plátek másla a zapékejte je asi 20–25 minut, až změknou a náplň zezlátne. V polovině pečení snižte teplotu trouby cca o 20 °C. Podávejte horké, s kopečkem zakysané smetany.
2. Sušenky, mandle a čokoládu spolu rozmixujte na hrubší drť. Přidejte vydlabanou dužinu, vejce a med a ještě promíchejte, aby se vše spojilo.
3. Náplň naneste do půlek broskví pomocí lžíce tak, aby vznikly kopečky. Broskve naklaďte do silnostěnné zapékací misky, na každou položte tenký plátek másla a zapékejte je asi 20–25 minut, až změknou a náplň zezlátne. V polovině pečení snižte teplotu trouby cca o 20 °C. Podávejte horké, s kopečkem zakysané smetany.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
30. Srpen 2007 17:41