Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Gratinované broskve s medem a čokoládou

Tradiční meruňky jsem vyměnil za broskve, zdají se mi šťavnatější.

Vydání: 2004/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny
PT20M
Italská

Ingredience

    • 6 velkých pevných broskví
    • 15 kusů sušenek, např. esíčka nebo Derby
    • 50 g loupaných mandlí
    • 80 g čokolády na vaření, nalámané  na kousky
    • 1 velké, vidličkou rozšlehané vejce 2 lžíce tekutého medu
    • 200 ml zakysané smetany
    • 30 g másla na zapečení

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Broskve rozpůlte, vyjměte pecku a dužinu pomocí ostré lžičky trochu vydlabejte.

2. Sušenky, mandle a čokoládu spolu rozmixujte na hrubší drť. Přidejte vydlabanou dužinu, vejce a med a ještě promíchejte, aby se vše spojilo.

3. Náplň naneste do půlek broskví pomocí lžíce tak, aby vznikly kopečky. Broskve naklaďte do silnostěnné zapékací misky, na každou položte tenký plátek másla a zapékejte je asi 20–25 minut, až změknou a náplň zezlátne. V polovině pečení snižte teplotu trouby cca o 20 °C. Podávejte horké, s kopečkem zakysané smetany.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Broskve a nektarinky

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.9/04, str.27

Přidat komentář