Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřové na pivě a medu

Sváteční oběd: lahodné maso pečené podle irského receptu
Autor:
Hodnocení:
16 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu
Dušení: 120 minut
P

Ingredience

    • 300 ml černého piva (nejlíp guinnessu, ale není nutné)
    • 100 ml tekutého medu
    • 250 g světlého přírodního cukru
    • 2 kg vepřové pečínky bez kosti
    • střik bílého vína
    • několik snítek petrželky
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Svařte marinádu
Pivo, med a cukr uveďte do varu a pak zlehka svařujte zhruba na polovinu objemu, až směs zesirupovatí. Nechte vychladnout.

2. Zalijte maso marinádou a pečte
Troubu předehřejte na 200 °C. Maso osolte a opepřete, vložte do pekáče a pečte dvacet minut. Pak teplotu snižte na 160 stupňů, maso vyjměte a potřete většinou marinády. Vraťte do trouby na dalších čtyřicet až padesát minut; mělo by být pěkně propečené, krásně lesklé a na povrchu zkaramelizované. Často ho potírejte zbylou marinádou. Pokud by se vám zdálo, že se šťáva příliš připéká, můžete dolít trochou horké vody a pekáč během pečení pokrýt alobalem.

3. Připravte šťávu
Maso vyjměte a nechte odpočinout. Do pekáče vlijte ještě zbylou marinádu, zastříkněte vínem (nebo vodou) a na sporáku vyvařte na hustou šťávu. Maso pak pokrájejte na tenké plátky.

Podávejte se smetanovou kaší s kapustou, hromádkou osmažené kapusty, zakápnuté šťávou a ozdobené petrželkou.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Jednoduché a velmi chutné....jako přílohu jsem volila bramborovou kaši s hořčici a medem a dohromady to nemělo chybu...

Přidat komentář