Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Špagety puttanesca

Máte-li možnost a chuť, zkuste si omáčku připravit z čerstvých rajčat: oloupejte je, pokrájejte, osolte, opepřete a deset minut povařte na troše oleje (občas promíchejte). Vlijte je na pánev místo konzervovaných.
Vydání: 2007/10
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 10 minut
P
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 400 g špaget
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 pokrájená cibule
    • 1–3 stroužky česneku, rozdrcené
    • 2 lžíce kaparů, propláchnutých
    • 400g konzerva krájených rajčat
    • špetka pálivé papriky
    • 100 g nakládaných pečených paprik
    • 16 vypeckovaných černých oliv
    • sůl a pepř na doladění
    • strouhaný parmazán (lze vynechat)

Příprava jídla

1. Špagety vařte podle návodu. Zatím zahřejte olej v hlubší pánvi či v kastrolu a na středním ohni smažte cibuli doměkka; asi 5 minut. Na další minutu přidejte česnek.

2. Do pánve přisypte kapary, rajčata, pálivou papriku, pečené papriky a olivy. Ochutnejte a dolaďte. Nechte pár minut mírně povařit, pak těstoviny sceďte a smíchejte s omáčkou. Můžete posypat sýrem.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář