Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Grilované vepřové se šalvějí, citronem a sušenou šunkou

Šťavnaté, křehké a svěží
Vydání: 2004/9
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do hodiny
P
Středomořská

Ingredience

    • 80 g sušené šunky (pršutu)
    • šťávu a nastrouhanou kůru  ze 3 citronů
    • 3 lžíce lístků šalvěje
    • sůl a pepř na dochucení
    • 3 vepřové panenky, každou o váze350 g (větší překrojte na špalíčky)
    • olej na potření masa
    • 50 g másla, nakrájeného na tenké plátky

Příprava jídla

1. V robotu prošlehejte pršut, kůru ze všech tří citronů a šťávu jen z jedné poloviny citronu, nasekanou šalvěj (kromě několika lístků na ozdobu), sůl a pepř tak, aby se vytvořila hustá pasta. Zbytek citronů si nechte stranou.

2.
Panenky podélně rozřízněte, ale ne úplně. Maso rozevřete jako křídla a lehce rozklepejte. Každý kousek na povrchu asi desetkrát nařízněte (do tří čtvrtin). Do zářezů vetřete připravenou pastu.

3. Potřete olejem. Grilujte z každé strany 6–8 minut, dokud panenky nejsou měkké a propečené.

4.
Přemístěte je na velký servírovací talíř a ještě horké poklaďte plátky másla. Poté na maso vymačkejte šťávu ze zbylých citronů. Ozdobte lístky šalvěje a podávejte.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Letní grilování

Letní grilování

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.9/04, str.62

Přidat komentář