Pečená krkovice s marinádou s badyánem, koriandrem, česnekem a zázvorem.
Suroviny
krkovice
1,25
kg
koriandr čerstvý
2
hrsti
čerstvý, nasekaný
badyán
4
hvězdičky
česnek
4
stroužky
prolisovaný
zázvor (čerstvý)
20
g
čerstvý, na plátky
omáčka hoisin
60
ml
víno rýžové
250
ml
60
ml
omáčka char siu, můžete ji namíchat z medu, koření pěti vůní, červeného potravinářského barviva, sójové omáčky a sherry nebo rýžového vína
Postup
1
Krkovici svažte provázkem do stejnoměrného balíčku.
2
Koriandr, badyán, česnek a zázvor dejte do větší mísy a navrch položte maso.
3
Omáčku hoisin, rýžové víno a omáčku char siu smíchejte a vzniklou marinádou přelijte krkovici. Nechte odležet hodinu v chladu.
4
Troubu předehřejte na 180 °C. Na dno pekáčku dejte rošt a na něj maso. Přelijte ho marinádou s badyánem, koriandrem, česnekem a zázvorem. Pečte 1 až 1,5 hodiny – maso by mělo být na povrchu lepkavé a zkaramelizované. Podávejte pokrájené na plátky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Čínské menu: 15 receptů pro vyznavače čínské kuchyně(15 receptů )