0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pikantní vepřové

Pikantní vepřové
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pikantní vepřové

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2518 kcal
Bílkoviny 253 g
Sacharidy 34 g
Tuky 127 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečená krkovice s marinádou s badyánem, koriandrem, česnekem a zázvorem.

Suroviny

krkovice 1.25 kg
koriandr čerstvý 2 hrsti
čerstvý, nasekaný
badyán 4 hvězdičky
česnek 4 stroužky
prolisovaný
zázvor (čerstvý) 20 g
čerstvý, na plátky
omáčka hoisin 60 ml
víno rýžové 250 ml
60 ml
omáčka char siu, můžete ji namíchat z medu, koření pěti vůní, červeného potravinářského barviva, sójové omáčky a sherry nebo rýžového vína

1 Krkovici svažte provázkem do stejnoměrného balíčku.

2 Koriandr, badyán, česnek a zázvor dejte do větší mísy a navrch položte maso.

3 Omáčku hoisin, rýžové víno a omáčku char siu smíchejte a vzniklou marinádou přelijte krkovici. Nechte odležet hodinu v chladu.

4 Troubu předehřejte na 180 °C. Na dno pekáčku dejte rošt a na něj maso. Přelijte ho marinádou s badyánem, koriandrem, česnekem a zázvorem. Pečte 1 až 1,5 hodiny – maso by mělo být na povrchu lepkavé a zkaramelizované. Podávejte pokrájené na plátky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit