Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pikantní vepřové
Pikantní vepřové
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pikantní vepřové

5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2518 kcal
Bílkoviny 253 g
Sacharidy 34 g
Tuky 127 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečená krkovice s marinádou s badyánem, koriandrem, česnekem a zázvorem.

Suroviny

krkovice 1,25 kg
koriandr čerstvý 2 hrsti
čerstvý, nasekaný
badyán 4 hvězdičky
česnek 4 stroužky
prolisovaný
zázvor (čerstvý) 20 g
čerstvý, na plátky
60 ml
omáčka char siu, můžete ji namíchat z medu, koření pěti vůní, červeného potravinářského barviva, sójové omáčky a sherry nebo rýžového vína

Postup

1

Krkovici svažte provázkem do stejnoměrného balíčku.

2

Koriandr, badyán, česnek a zázvor dejte do větší mísy a navrch položte maso.

3

Omáčku hoisin, rýžové víno a omáčku char siu smíchejte a vzniklou marinádou přelijte krkovici. Nechte odležet hodinu v chladu.

4

Troubu předehřejte na 180 °C. Na dno pekáčku dejte rošt a na něj maso. Přelijte ho marinádou s badyánem, koriandrem, česnekem a zázvorem. Pečte 1 až 1,5 hodiny – maso by mělo být na povrchu lepkavé a zkaramelizované. Podávejte pokrájené na plátky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...