Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Grilovaná zelenina s kozím sýrem

Skvělý vegetariánský hlavní chod! Podávejte ho s chlebovými plackami – zabalením vzniknou šťavnaté teplé ,sendviče‘. Zeleninu můžete servírovat i samotnou jako salát – je stejně dobrý studený i teplý.
Vydání: 2004/9
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do hodiny
P
Zelenina Středomořská

Ingredience

    • 4 baklažány, podélně nakrájené na centimetrové plátky
    • 8 pevných drobnějších rajčat, nakrájených na třícentimetrové  plátky
    • 2 svazky jarní cibulky, bez natě
    • 200 ml extra panenského olivového    oleje
    • 2 lžíce octa, nejlépe bílého vinného
    • 3 velké stroužky česneku,  rozdrcené
    • sůl a pepř na dochucení
    • 200 g kozího sýra (například český  sýr DoRa, cca 25 Kč/125 g; můžete ho nahradit třeba brynzou)
    • olivový olej na pokapání
    • hrst čerstvých listů bazalky
    • 8 chlebových placek

Příprava jídla

1. Zeleninu ve velké mělké míse zakapejte směsí z poloviny oleje, octa, česneku, soli a pepře.

2. Rozpalte gril a baklažán opékejte po každé straně čtyři až pět minut. Přesuňte do další velké mělké mísy. Rajčata a cibulku grilujte tři až čtyři minuty; jednou je otočte. Přidejte k baklažánu.

3. Na horkou zeleninu v míse rozdrobte kozí sýr a všechno ještě důkladně pokapejte zbylým kořeněným olejem. Směs jemně, nejlépe vidličkou, promíchejte.

4.
Placky opečte minutu nebo dvě na grilu; jednou je otočte. Do placky si každý nabere zeleninu se sýrem, posype bazalkou a zabalí.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.9/04, str.63
Obrazek uzivatele
moc dobre, meli jsme vetsi zahradni party, kozi syr sice moc nefrcel, ale zachranovali jsme to helmans dressingama a omackama, a vsichni si pochutnavali, grilujeme casto, takze je mam vzdycky v lednici k dispozici

Přidat komentář