Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Bác (slaná bramborová buchta)

Popis receptu: 
Autor: Markéta Švehlová
Hodnocení:
10 (hlasů)
Počet porcí:
Doba přípravy:

Ingredience

    1/2 kg hrubé mouky
    1/2 l mléka
    2 vejce
    5 dkg droždí
    3-4 střední brambory vařené ve slupce
    2 lžíce sádla (já přidávám i škvarky dle chuti)
    česnek (alespoň 4 stroužky)
    sůl, pepř, majoránka, mák, olej

Příprava jídla

Do mléka rozdrobíme droždí (nedělá se kvásek), přidáme sůl, pepř, majoránku, česnek, sádlo, škvarky, nastrouhané brambory a nakonec  mouku. Nešetřete kořením ani česnekem, těsto by mělo být slanější. Takto připravené těsto vlijeme na sádlem vymazaný plech a necháme alespoň dvacet minut kynout. Nakonec posypeme mákem a dáme péci do trouby předehřáté na 180 stupňů. Během pečení potíráme olejem a pečeme do růžova.
REKLAMA

Přidat komentář