S přípravou přísad na závěrečné plnění palačinek je víc práce, ale věřte, že se vyplatí. Navíc si vše můžete připravit den předem a večer jen šoupnete zapékací misku do trouby, nebo na ni jednoduše nalepíte vzkaz: „Jdu do baru, dopečte si sami...“
Suroviny
Postup
Nejprve uvařte omáčku. Na pánvi rozpusťte máslo, zaprašte moukou a nechte zpěnit. Přilijte smetanu, osolte, opepřete, přidejte třetinu strouhaného sýra.
Za stálého míchání prohřívejte, ale nenechte přijít k varu. Postupně přidejte zbývající sýr, nechte rozpustit a vše vymíchejte dohladka. Pokud vám přijde omáčka příliš hustá, ještě trochu ji nařeďte smetanou. Odložte.
Do špenátu přidejte mozzarellu, gorgonzolu a parmazán, ochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem, důkladně promíchejte. Přidejte jarní cibulky a 3 lžíce omáčky. Palačinky prohřejte na nepřilnavé pánvi a rozdělte na ně špenátovou směs, okraje ponechte volné, zabalte a přimáčkněte.
Do zapékací misky (či pekáčku) přiměřené velikosti důkladně vymazané máslem vlijte zbývající omáčku, vložte palačinky, posypte mozzarellou a parmazánem. Zapékejte v troubě při 200°C asi 25–30 minut. Povrch by měl začít lehce hnědnout a tvořit bubliny.
Komentáře
Anonym
29.10.2020 22:28
Postupovala jsem podle
Postupovala jsem podle receptu, ale podle mého názoru je chuť tepelně neupravené cibulky v náplni příliš ostrá. Také úplně nerozumím, proč se palačinky sýrovou omáčkou také nezalevaji. Nicméně je to fajn recept a výsledek byl příjemný.