0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.8/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3335 kcal
Bílkoviny 150 g
Sacharidy 239 g
Tuky 193 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S přípravou přísad na závěrečné plnění palačinek je víc práce, ale věřte, že se vyplatí. Navíc si vše můžete připravit den předem a večer jen šoupnete zapékací misku do trouby, nebo na ni jednoduše nalepíte vzkaz: „Jdu do baru, dopečte si sami...“

Suroviny

prolitý horkou vodou, důkladně vymačkaný, nahrubo
na kostičky
lze nahradit jiným sýrem s modrou plísní
strouhaný
muškátový oříšek špetka
strouhaný
sůl
pepř
čerstvě mletý
jarní cibulka 1 svazek
nasekané
palačinka 8 ks
menší, slané
máslo
na vymazání pekáčku
Na omáčku
máslo 50 g
mouka pšeničná hladká 35 g
+ případně na finální doředění
sýr 200 g
strouhaný (eidam, ementál)
Na posypání
strouhaný

Postup

1

Nejprve uvařte omáčku. Na pánvi rozpusťte máslo, zaprašte moukou a nechte zpěnit. Přilijte smetanu, osolte, opepřete, přidejte třetinu strouhaného sýra.

2

Za stálého míchání prohřívejte, ale nenechte přijít k varu. Postupně přidejte zbývající sýr, nechte rozpustit a vše vymíchejte dohladka. Pokud vám přijde omáčka příliš hustá, ještě trochu ji nařeďte smetanou. Odložte.

3

Do špenátu přidejte mozzarellu, gorgonzolu a parmazán, ochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem, důkladně promíchejte. Přidejte jarní cibulky a 3 lžíce omáčky. Palačinky prohřejte na nepřilnavé pánvi a rozdělte na ně špenátovou směs, okraje ponechte volné, zabalte a přimáčkněte.

4

Do zapékací misky (či pekáčku) přiměřené velikosti důkladně vymazané máslem vlijte zbývající omáčku, vložte palačinky, posypte mozzarellou a parmazánem. Zapékejte v troubě při 200°C asi 25–30 minut. Povrch by měl začít lehce hnědnout a tvořit bubliny.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/1

Komentáře

Anonym

Postupovala jsem podle receptu, ale podle mého názoru je chuť tepelně neupravené cibulky v náplni příliš ostrá. Také úplně nerozumím, proč se palačinky sýrovou omáčkou také nezalevaji. Nicméně je to fajn recept a výsledek byl příjemný.

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč