Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapékané palačinky

S přípravou přísad na závěrečné plnění palačinek je víc práce, ale věřte, že se vyplatí. Navíc si vše můžete připravit den předem a večer jen šoupnete zapékací misku do trouby, nebo na ni jednoduše nalepíte vzkaz: „Jdu do baru, dopečte si sami...“

Vydání: 2018/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
PT30M
Pečení 0:30
Z plechu

Ingredience

    • 300 g mraženého listového špenátu, prolitého horkou vodou, důkladně vymačkaného a nasekaného nahrubo
    • 100 g mozzarelly, nakrájené na kostičky
    • 100 g gorgonzoly či jiného sýra s modrou plísní
    • 30 g strouhaného parmazánu
    • špetka strouhaného muškátového oříšku
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 svazek jarních cibulek, nasekaných
    • 8 menších slaných palačinek
    • máslo na vymazání pekáčku

    NA OMÁČKU

    • 50 g másla
    • 35 g hladké mouky
    • 250 ml 12% smetany (+ případně ještě trochu na finální doředění)
    • 200 g strouhaného sýra (eidam, ementál...)

    NA POSYPÁNÍ

    • 100 g mozzarelly
    • 20 g strouhaného parmazánu

Příprava jídla

1 Nejprve uvařte omáčku. Na pánvi rozpusťte máslo, zaprašte moukou a nechte zpěnit. Přilijte smetanu, osolte, opepřete, přidejte třetinu strouhaného sýra. Za stálého míchání prohřívejte, ale nenechte přijít k varu. Postupně přidejte zbývající sýr, nechte rozpustit a vše vymíchejte dohladka. Pokud vám přijde omáčka příliš hustá, ještě trochu ji nařeďte smetanou. Odložte.

2 Do špenátu přidejte mozzarellu, gorgonzolu a parmazán, ochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem, důkladně promíchejte. Přidejte jarní cibulky a 3 lžíce omáčky. Palačinky prohřejte na nepřilnavé pánvi a rozdělte na ně špenátovou směs, okraje ponechte volné, zabalte a přimáčkněte.

Do zapékací misky (či pekáčku) přiměřené velikosti důkladně vymazané máslem vlijte zbývající omáčku, vložte palačinky, posypte mozzarellou a parmazánem. Zapékejte v troubě při 200°C asi 25–30 minut. Povrch by měl začít lehce hnědnout a tvořit bubliny.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polévka s fazolemi a těstovinami

Kuře na žampionech

Chlebíčky s míchanými vejci a šunkou

Treska s fazolemi

Přidat komentář