Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Toč
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1511 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 253 g
Tuky 21 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chodská kuchyně je velmi jednoduchá. Potřebujete jen několik málo obyčejných ingrediencí, a je to.

Suroviny

oloupané
vejce 1 ks
sůl
podle chuti
nemusí být
majoránka (drhnutá)
nemusí být
na vymazání pekáče
k podávání

Postup

1

Brambory nastrouhejte na nejjemnější straně struhadla, slijte přebytečnou tekutinu, přidejte vejce, osolte a zahustěte moukou, aby těsto bylo hladké. Toč se nemusí kořenit, ale můžete přidat česnek nebo majoránku.

2

Pekáč vymažte sádlem a nechte chvíli v ledničce ztuhnout. Těsto nalijte do pekáče a dejte do trouby rozehřáté na 220 ºC. Pečte dozlatova (případné bubliny propíchněte), pak toč obraťte a dopečte. Podávejte s podmáslím.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Apetit magazín