Chodská kuchyně je velmi jednoduchá. Potřebujete jen několik málo obyčejných ingrediencí, a je to.
Suroviny
brambory
1
kg
oloupané
vejce
1
ks
mouka pšeničná hladká
1
hrsti
sůl
podle chuti
česnek
nemusí být
majoránka (drhnutá)
nemusí být
sádlo
na vymazání pekáče
podmáslí
1
l
k podávání
Brambory nastrouhejte na nejjemnější straně struhadla, slijte přebytečnou tekutinu, přidejte vejce, osolte a zahustěte moukou, aby těsto bylo hladké. Toč se nemusí kořenit, ale můžete přidat česnek nebo majoránku.
Pekáč vymažte sádlem a nechte chvíli v ledničce ztuhnout. Těsto nalijte do pekáče a dejte do trouby rozehřáté na 220 ºC. Pečte dozlatova (případné bubliny propíchněte), pak toč obraťte a dopečte. Podávejte s podmáslím.