0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Koláč s olivami a paprikami

Koláč s olivami a paprikami

4.6 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2622 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 144 g
Tuky 187 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle úchvatný koláč chutná nejlíp, má-li pokojovou teplotu. Proto si naplánujte jeho pečení tak, aby byl hotový hodinku dvě před podáváním. Vyberte na něj opravdu dobré, baculaté černé olivy.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 175 g
+ na posypání
máslo 85 g
na kostičky
Na náplň
olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
najemno
paprika červená 1 ks
nadrobno
paprika žlutá 1 ks
nadrobno
vejce 2 ks
smetana na vaření 140 ml
sýr 85 g
čedar, nastrouhaný
parmazán 25 g
strouhaný
olivy černé 140 g
bez pecek
sůl
pepř

1 Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C. V mixéru krátce zpracujte mouku, máslo a špetku soli (asi dvě vteřiny), aby vznikla jemná drobenka. Přidejte dvě tři lžíce studené vody a prošlehněte, až se směs spojí. Těsto pak rychle prohněťte.
 

2Na lehce pomoučněné pracovní ploše vyválejte těsto a vyložte jím koláčovou formu o průměru 20 cm s vyššími okraji. Dno několikrát propíchněte vidličkou, pak na něj položte kolečko pečicího papíru a zatižte suchými fazolemi. Čtvrt hodiny předpékejte, pak opatrně
sejměte papír s luštěninami a korpus vraťte na pět minut do trouby.
 

3Teplotu snižte na 180, horkovzdušnou na 160 °C. V pánvi rozehřejte olej a minutu dvě na něm smahněte cibulku, vsypte papriky a ještě pět minut opékejte, aby zvláčněly. Nechte trochu
vychladnout.
 

4Vejce a smetanu prošlehejte v misce a pak k nim vmíchejte oba druhy sýra. Osolte, opepřete, na korpus naskládejte cibulku s paprikami, posázejte olivami a přelijte vejci se sýrem. Pečte třicet až
pětatřicet minut, až náplň lehce zpevní na dotek. Nechte trochu vychladnout a pak vyjměte z formy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/9

Apetit magazín

Škola vaření: chilli omáčka
  • Tipy a triky

Škola vaření: chilli omáčka

Tomu říkáme vášeň! Domácí chilli omáčka inspirovaná asijskou kuchyní vás roztetelí a dodá letnímu vaření říz.   ...
Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět
  • Jak na to

Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět

Připravte pro hosty na zahradní party originální pochoutky, po kterých se budou moci utlouct. Vybrali jsme jich pro vás některé, se kterými nemůžete šlápnout vedle. Od drobných předkrmů pro první návštěvníky, přes hlavní chod...
Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...

Obchod Apetit