0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Koláč s olivami a paprikami

Koláč s olivami a paprikami

4.6 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2622 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 144 g
Tuky 187 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle úchvatný koláč chutná nejlíp, má-li pokojovou teplotu. Proto si naplánujte jeho pečení tak, aby byl hotový hodinku dvě před podáváním. Vyberte na něj opravdu dobré, baculaté černé olivy.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 175 g
+ na posypání
máslo 85 g
na kostičky
Na náplň
olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
najemno
paprika červená 1 ks
nadrobno
paprika žlutá 1 ks
nadrobno
vejce 2 ks
smetana na vaření 140 ml
sýr 85 g
čedar, nastrouhaný
parmazán 25 g
strouhaný
olivy černé 140 g
bez pecek
sůl
pepř

1 Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C. V mixéru krátce zpracujte mouku, máslo a špetku soli (asi dvě vteřiny), aby vznikla jemná drobenka. Přidejte dvě tři lžíce studené vody a prošlehněte, až se směs spojí. Těsto pak rychle prohněťte.
 

2Na lehce pomoučněné pracovní ploše vyválejte těsto a vyložte jím koláčovou formu o průměru 20 cm s vyššími okraji. Dno několikrát propíchněte vidličkou, pak na něj položte kolečko pečicího papíru a zatižte suchými fazolemi. Čtvrt hodiny předpékejte, pak opatrně
sejměte papír s luštěninami a korpus vraťte na pět minut do trouby.
 

3Teplotu snižte na 180, horkovzdušnou na 160 °C. V pánvi rozehřejte olej a minutu dvě na něm smahněte cibulku, vsypte papriky a ještě pět minut opékejte, aby zvláčněly. Nechte trochu
vychladnout.
 

4Vejce a smetanu prošlehejte v misce a pak k nim vmíchejte oba druhy sýra. Osolte, opepřete, na korpus naskládejte cibulku s paprikami, posázejte olivami a přelijte vejci se sýrem. Pečte třicet až
pětatřicet minut, až náplň lehce zpevní na dotek. Nechte trochu vychladnout a pak vyjměte z formy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/9

Apetit magazín

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti
  • Zajímavosti

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti

Pozitivní účinky kombuchy na lidský organismus jsou známy již tisíce let. Jedná se o fermentovaný nápoj, který je díky živým kulturám bohatý na probiotika, antioxidanty a mnoho dalších prospěšných látek. Jak si kombuchu připravit doma? ...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč