Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Vídeňský bramborový salát

Popis receptu: 
Autor:
Hodnocení:
39 (hlasů)
Počet porcí:
Doba přípravy:

Ingredience

    dobré brambory
    kvalitní cibule
    ocet (doporučuji bílý estragonový ocet, ale lze vyrobit i z klasického českého hnědého octa)
    slunečnicový olej
    kvalitní hovězí vývar (cca 2 dl až 0,5 l)
    mletý pepř (špetka), mořská sůl
    event. natvrdo vařená dobrá vejce (nejlépe bio nebo domácí)

    Množství ingrediencí se řídí vaší chutí a množstvím salátu, které chcete připravit.

Příprava jídla

1. Brambory uvařte ve slupce, pokud jsou to kvalitní brambory, nebudete je muset následně loupat a můžete použít hlízy i se slupkou. Po uvaření brambory ještě teplé oloupněte (nebo viz výše neloupat), nakrájejte na kolečka. POZOR: Brambory skutečně užijte ještě v horkém stavu.
2. Naskládejte do vyhřáté mísy a okamžitě přidejte cibuli na kolečka. Zalijte octem a olejem a přidejte horký bujón. Vše provádějte ještě na horkých nebo teplých bramborách, aby se do nich tekutiny vsákly. Během procesu přidejte mletý pepř a, chcete- li, také natvrdo vařená vejce. Vše dobře promíchejte. Výsledný salát by měl být vyvážené chuti, ani příliš kyselý, ani příliš slaný, neměla by převažovat chuť cibule.

Salát se podává k vařenému hovězímu masu, rybám, slanečkům a také ke klasickým řízkům z telecího nebo kuřecího masa. Tento salát je vídeňská varianta českého bramborového salátu s majonézou, ovšem velice lehká a i v dnešní moderní Vídni stále trendy.
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
poměr cca 8 sředních brambor, 1 červená cibule, 300 ml vývaru ev. špetka cukru

Přidat komentář