Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
3.6/5 Počet hodnocení: 50
Do hodiny Snadné

Vídeňský bramborový salát je tradičně bez majonézy a tajemství receptu tkví především v zálivce. Možná si trošičku spálíte prsty, ale váš jazýček a chuťové buňky vám určitě poděkují. Lehký vídeňský bramborový salát skvělou alternativou toho majonézového a stejně dobře se hodí ke smaženému řízku i vařenému masu.

Suroviny

ocet
doporučuji bílý estragonový ocet, ale lze použít i klasický kvasný ocet
slunečnicový olej
vývar hovězí 200 ml
až 500 ml
pepř
čerstvě mletý
sůl mořská
natvrdo uvařená (nemusí být)

Postup

1

Brambory uvařte ve slupce, pokud jsou to kvalitní brambory, nebudete je muset následně loupat a můžete použít hlízy i se slupkou. Po uvaření brambory ještě teplé oloupejte (nebo viz výše neloupat) a nakrájejte na kolečka. POZOR: Brambory musí být skutečně ještě horké.

2

Naskládejte do vyhřáté mísy a okamžitě přidejte na kolečka nakrájenou cibuli. Zalijte octem a olejem a přidejte horký vývar. Vše provádějte ještě na horkých nebo teplých bramborách, aby se do nich tekutiny vsákly.

3

Během procesu přidejte mletý pepř a, chcete-li, také natvrdo vařená vejce. Vše dobře promíchejte. Výsledný salát by měl být vyvážené chuti, ani příliš kyselý, ani příliš slaný, neměla by převažovat chuť cibule.

Tip: Salát se podává k vařenému hovězímu masu, rybám, slanečkům a také ke klasickým řízkům z telecího nebo kuřecího masa. Tento salát je vídeňská varianta českého bramborového salátu s majonézou, ovšem velice lehká a i v dnešní moderní Vídni stále trendy.

Foto ilustrační, zdroj: Pexels.com

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč