0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Řepné burgery s ovesnými vločkami

řepné burgery
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Řepné burgery s ovesnými vločkami

4.3 / 5. Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2105 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 188 g
Tuky 115 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Naše burgery jsou vegetariánské, chcete-li masové, inspirujte se třeba karbanátky Lindström z Apetitonline.cz.

Suroviny

vařená
sůl
pepř
čerstvě mletý
ovesné vločky 80 g
česnek 2 stroužky
drcené
vejce 1 ks
estragon
čerstvý nasekaný
olivový olej 4 PL
+ pár kapek do majonézy
cibule červená 1 ks
na tenká kolečka
majonéza 50 ml
jablečný ocet 1 ČL
housky 2 ks
na burger, rozpůlené
rajče 1 ks
masité, na kolečka
salát hrst
směs zelených listů
K PODÁVÁNÍ
salát 4 hrsti
směs zelených lístků + zálivka z panenského olivového oleje, citronu, soli a pepře dle chuti

1 Řepu nastrouhejte nad miskou do cedníku (vezměte si na to rukavice), řepu pak ještě vymačkejte a šťávu opět zachyťte – budete ji ještě potřebovat, nevylévejte ji. Nastrouhanou řepu nasypte do jiné misky, pořádně osolte a opepřete. Pak ji důkladně promíchejte s vločkami, česnekem, vejcem a polovinou estragonu. Vytvarujte z hmoty 2 placičky a dejte je do chladničky ztuhnout.

2 Mezitím ve velké pánvi (nejlépe nepřilnavé) na středním ohni rozehřejte 2 lžíce olivového oleje. Pak vsypte nakrájenou cibuli, osolte špetkou soli a opékejte 5 minut, aby trochu změkla. Zmírněte oheň, vlijte odloženou šťávu z řepy a prohřívejte dalších asi 5 minut, aby směs zkaramelizovala.

3 Mezitím vmíchejte zbývající estragon do majonézy a ochuťte jablečným octem a olivovým olejem podle libosti, jemně osolte.

Karamelizovanou cibuli přesuňte na talířek, pánev budete ještě potřebovat. Na čisté pánvi či jinak opečte žemle.

5 V pánvi rozehřejte na středním ohni další 2 lžíce oleje. Opékejte na něm řepné placičky z každé strany cca 4 minuty, aby na povrchu mírně zkaramelizovaly a byly propečené. Moc do nich na pánvi nešťouchejte, aby se nerozpadly!

Pak zkompletujte burgery: Na spodek žemle dejte opepřené plátky rajčete pro- střídané salátovými listy, na ně řepnou placku, pak majonézu a na ni karamelizovanou cibuli. Podávejte se salátkem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč