0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Řepné burgery s ovesnými vločkami

Řepné burgery s ovesnými vločkami

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2105 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 188 g
Tuky 115 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Naše burgery jsou vegetariánské, chcete-li masové, inspirujte se třeba karbanátky Lindström z Apetitonline.cz.

Suroviny

červená řepa 250 g
vařená
sůl
pepř
čerstvě mletý
ovesné vločky 80 g
česnek 2 stroužky
drcené
vejce 1 ks
estragon
čerstvý nasekaný
olivový olej 4 PL
+ pár kapek do majonézy
cibule červená 1 ks
na tenká kolečka
majonéza 50 ml
jablečný ocet 1 ČL
housky 2 ks
na burger, rozpůlené
rajče 1 ks
masité, na kolečka
salát hrst
směs zelených listů
K PODÁVÁNÍ
salát 4 hrsti
směs zelených lístků + zálivka z panenského olivového oleje, citronu, soli a pepře dle chuti

1 Řepu nastrouhejte nad miskou do cedníku (vezměte si na to rukavice), řepu pak ještě vymačkejte a šťávu opět zachyťte – budete ji ještě potřebovat, nevylévejte ji. Nastrouhanou řepu nasypte do jiné misky, pořádně osolte a opepřete. Pak ji důkladně promíchejte s vločkami, česnekem, vejcem a polovinou estragonu. Vytvarujte z hmoty 2 placičky a dejte je do chladničky ztuhnout.

2 Mezitím ve velké pánvi (nejlépe nepřilnavé) na středním ohni rozehřejte 2 lžíce olivového oleje. Pak vsypte nakrájenou cibuli, osolte špetkou soli a opékejte 5 minut, aby trochu změkla. Zmírněte oheň, vlijte odloženou šťávu z řepy a prohřívejte dalších asi 5 minut, aby směs zkaramelizovala.

3 Mezitím vmíchejte zbývající estragon do majonézy a ochuťte jablečným octem a olivovým olejem podle libosti, jemně osolte.

Karamelizovanou cibuli přesuňte na talířek, pánev budete ještě potřebovat. Na čisté pánvi či jinak opečte žemle.

5 V pánvi rozehřejte na středním ohni další 2 lžíce oleje. Opékejte na něm řepné placičky z každé strany cca 4 minuty, aby na povrchu mírně zkaramelizovaly a byly propečené. Moc do nich na pánvi nešťouchejte, aby se nerozpadly!

Pak zkompletujte burgery: Na spodek žemle dejte opepřené plátky rajčete pro- střídané salátovými listy, na ně řepnou placku, pak majonézu a na ni karamelizovanou cibuli. Podávejte se salátkem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín

Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit