Skvělá příloha nejen k rybě!
Suroviny
Postup
Rýži vařte 10 minut ve vroucí osolené vodě, sceďte, vraťte do hrnce, zakryjte utěrkou a nechte 10 minut stát. Poté rýži rozložte v tenké vrstvě na velký talíř a nechte zcela vychladnout.
Mezitím čočku nasypte do rendlíku, zalijte vodou tak, aby ji asi o 2,5 cm přesahovala, přidejte bobkový list a česnek a vařte 25 minut; odstavte a osolte. Čočku nechte vychladnout ve vodě, v níž se vařila, a je-li třeba, sceďte. Červenou řepu oloupejte a nastrouhejte nahrubo.
V nepřilnavé pánvi rozehřejte olivový olej a zpěňte šalotku. Aby se salát pěkně obarvil, nasypte do mísy římský kmín, rýži, čočku, červenou řepu a šalotku, jemně promíchejte a nechte 5 minut stát.
Dochuťte solí a pepřem. Rozdělte na talíře nebo do misek, pokapejte citronovou šťávou, popřípadě doplňte klínky citronu, a ozdobte hladkolistou petrželkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Červená řepa: 41 receptů s královnou studené kuchyně(41 receptů)
- Zamilujte si luštěniny! 6 receptů pro všední den(6 receptů)
- Půst vás nezaskočí!(10 receptů)
- Originální saláty 20x jinak(21 receptů)
- 40 receptů bez masa nejen pro vegetariány(40 receptů)
- Zamilujte si luštěniny(50 receptů)
- Luštěninové saláty 30x jinak(30 receptů)
- Luštěninové saláty 30x jinak(30 receptů)
- Čočkový salát můžete připravit pokaždé jinak a vždycky bude dokonalý(15 receptů)