Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rýžovo-čočkový salát s červenou řepou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 68
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1855 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 311 g
Tuky 48 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá příloha nejen k rybě!

Suroviny

rýže basmati 250 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek 2 stroužky
oloupané
střeně velká, neoloupaná, uvařená v páře doměkka
olivový olej panenský 3 PL
nadrobno
římský kmín 1 ČL
celý
petrželka
hladkolistá, na ozdobení

Postup

1

Rýži vařte 10 minut ve vroucí osolené vodě, sceďte, vraťte do hrnce, zakryjte utěrkou a nechte 10 minut stát. Poté rýži rozložte v tenké vrstvě na velký talíř a nechte zcela vychladnout.

2

Mezitím čočku nasypte do rendlíku, zalijte vodou tak, aby ji asi o 2,5 cm přesahovala, přidejte bobkový list a česnek a vařte 25 minut; odstavte a osolte. Čočku nechte vychladnout ve vodě, v níž se vařila, a je-li třeba, sceďte. Červenou řepu oloupejte a nastrouhejte nahrubo.

3

V nepřilnavé pánvi rozehřejte olivový olej a zpěňte šalotku. Aby se salát pěkně obarvil, nasypte do mísy římský kmín, rýži, čočku, červenou řepu a šalotku, jemně promíchejte a nechte 5 minut stát.

4

Dochuťte solí a pepřem. Rozdělte na talíře nebo do misek, pokapejte citronovou šťávou, popřípadě doplňte klínky citronu, a ozdobte hladkolistou petrželkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...