Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Špaldová vanilková bábovka

Popis receptu: 
Toto je naše nejoblíbenější rodinná bábovka. Těsto je navíc velmi univerzální, dá se různě obměňovat a tak se vám nikdy nepřejí.
Autor: Tereza Gluzová
Hodnocení:
87 (hlasů)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    2 hrnky špaldové mouky 1,5 hrnku třtinového cukru balíček vanilkového cukru 0,5hrnku rozpuštěného másla 1 hrnek mléka(kravského nebo obilného) 0,5 balíčku vinného kamene 4 vejce

Příprava jídla

Do mísy dáme vejce a oba druhy cukru a pomocí ručního šlehače vyšleháme do nadýchané světlé pěny(trvá to asi 5 minut. Přidáme máslo, prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a přibližně půl hrnku mléka. Pořádně promícháme a podle potřeby přidáváme další mléko, až těsto získá hustší, bábovkovou konzistenci. Těsto přendáme do vysypané formy a pečeme v troubě předehřáté na 170°C asi 45 minut.
REKLAMA

Přidat komentář