Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Tuňákové burgery s kukuřicí

Popis receptu: 
Apetit 10/2008 str.23 Večeře
Autor: Monika Hanáčková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    85g bíleho chleba(veky,bagety),natrhaného na kousky, 200g sterilované kukuřice,400g tuňáka ve vlastní šťávě(konzerva,důkladně slitá), 25g strohaného čedaru, 3 jarní cibulky,najemno nasekané, 1 vejce, 2 lžíce rostlinného oleje,sůl a pepř celozrnné žemle

Příprava jídla

Do mixéru vložte chléb a zpracujte na čerstvou strouhanku a přesype do mísy.Do mixéru dejte polovinu kukuřice a najemno nasekejte.Nasekanou i nenasekanou kukuřici přisypte do mísy,přidejte tuňáka,sýr,cibulku a trochu soli a pepře.Důkladně promíchejte.Po troškách přidejte rozšlehané vejce(možná nebude potřeba celé),aby vznikla lepivá hmota,z níž půjdou vytvarovat 4 karbanátky,které opečte na oleji dozlatova.Opečené karbanátky vložte do rozkrojených žemlí vyložených listy salátu.
REKLAMA

Přidat komentář