Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Znojemská hovězí pečeně

Popis receptu: 
Apetit 10/2008 74
Autor: Monika Hanáčková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    600g hovězí loupané plece,50g uzené slaniny,nakrájené na proužky, sůl, pepř, 1 cibule nakrájená nahrubo,1-2 lžíce sádla nebo oleje, 500ml hovězího vývaru, 2-3 lžíce hladké mouky, 100g nakládaných okurek,nakrájených na plátky, kynutý nebo houskový knedlík

Příprava jídla

Do masa udělejte po směru vláken tenkým nožem díry,rozšiřte he otáčením nože a pak prstem a vetkněte do nich proužky slanimy.Cibuli zpěňte na oleji a vložte maso.Opečte krátce ze všech stran,aby se zatáhlo a podlijte asi 150ml vody.Přiklopené duste v troubě doměkka asi 1,5 hodiny.Vyndejte z trouby,vyjměte maso a uchovejte horké.Do šťávy v hrnci přilejte vývar a přiveďte k varu.Vmíchejte mouku rozmíchanou ve 100ml studené vody.Vařte asi 20minut a pak přeceďte.Podle chuti osolte a opepřete.Vložte do omáčky okurky(lepší jsou prohřáté na kostičkách slaniny) a už jen prohřejte.
REKLAMA

Přidat komentář