Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hovězí pečeně po cikánsku
Hovězí pečeně po cikánsku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hovězí pečeně po cikánsku

4.2/5 Počet hodnocení: 32
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2054 kcal
Bílkoviny 159 g
Sacharidy 79 g
Tuky 116 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasika na víkend, šťavnaté maso, skvělé koření. K dokonalosti chybí už jen knedlík.

Suroviny

hovězí zadní maso
špek 50 g
obyčejný bílý, na nudličky
sůl
pepř
čerstvě mletý
lze nahradit slunečnicovým olejem
velká, nadrobno
spařená, sloupnutá,na kostičky
bez semen, na kostičky
k podávání

Postup

1

Maso osolte, opepřete a prošpikujte slaninou (viz recept na hovězí pečeni na víně). Předehřejte troubu na 200 °C.

2

V litinovém hrnci s kovovými uchy na sádle asi osm minut zvolna opékejte cibuli. Vložte maso a osmahněte ho tři minuty z každé strany, aby se zatáhlo.

3

Přisypte sladkou papriku, rozmíchejte, přidejte rajčata, pokrájenou papriku, přiklopte a vložte do trouby. Po 20 minutách podlijte 400 ml vody a pečte hodinu a čtvrt doměkka; občas přelévejte vypečenou šťávou nebo dolévejte vodu.

4

Měkké maso vyjměte. Hrnec se šťávou postavte na sporák a přes sítko a za stálého míchání přilijte mouku prošlehanou se 100 ml vody.

5

Dolijte vodou na objem 700 ml. Míchejte a zvolna vařte půl hodiny. Osolte a opepřete, přidejte zakysanou smetanu a už jen prohřejte.

6

Plátky masa přelévejte omáčkou, podávejte s houskovým knedlíkem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...