Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Prejt z fazolek adzuki

Chutná alternativa

Vydání: 2004/10
Autor:
Hodnocení:
13 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Namáčení fazolek a krup: aspoň 4 hodiny
PT2H
Vaření 2:00
Asijská

Ingredience

    • 400 g cibule
    • 400 g fazolek adzuki
    • 400 g krup
    • 3 lžíce zastudena lisovaného oleje
    • 2 rozetřené stroužky česneku
    • sůl, nejlépe mořskou
    • sójovou omáčku (shoyu) dle chuti
    • 1 lžičku majoránky
    • špetku mletého zázvoru

Příprava jídla

Den předem:
Fazolky properte a namočte aspoň na 4–6 hodin. Poté je vařte asi dvě hodiny (v tlakovém hrnci stačí 30–35 minut). Kroupy na několik hodin namočte (na 1 hrnek 2 a 1/2 hrnku vody) a pak přiveďte k varu; seberte pěnu, mírně osolte mořskou solí a pod pokličkou vařte hodinu a půl (v tlakovém hrnci asi hodinu). Vodu z vaření nechte stranou.

V den D:
1. Na oleji osmahněte cibulku. Jakmile začne vonět – asi po pěti minutách –, přidejte k ní uvařené adzuki, rozetřený česnek, sójovou omáčku, zázvor a majoránku. Mírně podlijte vodou a deset minut duste.
2. Přisypejte uvařené kroupy a duste ještě pět minut, až se vypaří všechna tekutina. Podle chuti dokořeňte a podávejte buď jen s chlebem, nebo s dušeným (kysaným) zelím, případně s knedlíkem.

Tip Apetitu:
Za královny fazolí v Japonsku považují fazolky adzuki. Jsou nejen dobré (mají jemnou ořechovou chuť), ale i zdravé: prospívají ledvinám a denní potřebu bílkovin pokryjí už dvě lžíce této luštěniny!
500 g, 37 Kč
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.10/04, str.56

Přidat komentář