Výraz dhál v indické kuchyni označuje luštěninu. Někdy toto jídlo připomíná polévku, jindy kaši, ale vždy obsahuje spoustu voňavého koření a překypuje chutí. Ostatně, vyzkoušejte to sami!
Suroviny
Postup
Fazole vložte do kastrolu, zalijte vroucí vodou a uveďte k varu. Stáhněte plamen a vařte asi půl hodiny. Přidejte čočku, opět uveďte k varu a seberte pěnu.
Vmíchejte kurkumu, přiklopte a duste dalších 15 minut doměkka a doplňujte podle potřeby horkou vodu, luštěniny by neměly být úplně suché.
Ve velké pánvi rozehřejte olej, vsypte cibuli a minutu opékejte. Přidejte česnek a opékejte další minutu až dvě. Jakmile začne zlátnout, vmíchejte rozmixované rajče se šťávou, zázvor a chilli.
Osmahněte dosucha a do pánve nalijte uvařenou čočku s fazolemi a dobře promíchejte. Ochuťte garam masalou, koriandrem a podávejte s nasucho opečenými papričkami a opečeným arabským chlebem. Výborné zatepla i zastudena.
NĚCO NAVÍC
Poměr fazolek a čočky si můžete libovolně upravit a fazolky pro zkrácení doby varu předem namočit.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Půst vás nezaskočí!(10 receptů)
- Zamilujte si luštěniny(50 receptů)
- Jak vařit ze zásob: 24 kreativních receptů pro každý den(24 receptů)
- Dokonalý indický dhal v mnoha podobách(12 receptů)
- Jogínský jídelníček vám pročistí organismus: Různé bylinky používejte podle typu vaší osobnosti(21 receptů)
- 30denní jídelníček na posílení imunity(30 receptů)
- Jak si pojistit blahobyt v dalším roce aneb 21 receptů na tradiční novoroční čočku!(21 receptů)
- Čočková polévka na 20 způsobů z celého světa: Připravte si jídlo, které nasytí celou rodinu a vyjde na pár korun(21 receptů)
Komentáře
vynikajici recept,pouze nemam rada ostre,tak vynechavam chilli.