Salát v letní režii
Suroviny
rajče
12
ks
středně velká
olivový olej
na potírání
bazalka
čerstvé lístky
sůl
pepř
fazolky zelené
300
g
zelené
50
g
piniová jadérka
rukola
150
g
sýr feta
180
g
Na zálivku
vinný ocet červený
1
PL
hořčice
2
ČL
kremžská
česnek
1
stroužek
drcený nebo jemně nasekaný
med
ČL
olivový olej
4
PL
a trocha na potírání
1. Troubu předehřejte na 120, horkovzdušnou na 100 stupňů. Velký plech vyložte pečicím papírem. Rajčata rozpulte a v jedné vrstvě rozložte na plech řeznou plochou nahoru. Potřete je olejem a na každou polovinu položte lístek bazalky. Lehce je poprašte solí a pepřem a pomalu pečte dvě hodiny. Nechte vychladnout.
2. Fazolky povařte v osolené vodě asi šest minut, pak je sceďte a rychle propláchněte pod studenou vodou. Rozložte na utěrku a osušte. Na suché pánvi opražte piniová jadérka.
3. Všechny přísady na zálivku dejte do misky a dobře prošlehejte.
4. Před podáváním navršte roketu na talíře, posypte fazolkami a na každý talířek dejte čtyři kousky pečených rajčat. Posypte jadérky a rozdrobenou fetou, zakápněte zálivkou a podávejte s čerstvým křupavým pečivem.
2. Fazolky povařte v osolené vodě asi šest minut, pak je sceďte a rychle propláchněte pod studenou vodou. Rozložte na utěrku a osušte. Na suché pánvi opražte piniová jadérka.
3. Všechny přísady na zálivku dejte do misky a dobře prošlehejte.
4. Před podáváním navršte roketu na talíře, posypte fazolkami a na každý talířek dejte čtyři kousky pečených rajčat. Posypte jadérky a rozdrobenou fetou, zakápněte zálivkou a podávejte s čerstvým křupavým pečivem.