Tento skvělý letní salát báječně doplní chléb. Poslouží jako lehký oběd nebo večeře.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 120, horkovzdušnou na 100 stupňů. Velký plech vyložte pečicím papírem. Rajčata rozpulte a v jedné vrstvě rozložte na plech řeznou plochou nahoru. Potřete je olejem a na každou polovinu položte lístek bazalky. Lehce je poprašte solí a pepřem a pomalu pečte dvě hodiny. Nechte vychladnout.
Fazolky povařte v osolené vodě asi šest minut, pak je sceďte a rychle propláchněte pod studenou vodou. Rozložte na utěrku a osušte. Na suché pánvi opražte piniová jadérka.
Všechny přísady na zálivku dejte do misky a dobře prošlehejte.
Před podáváním navršte roketu na talíře, posypte fazolkami a na každý talířek dejte čtyři kousky pečených rajčat. Posypte jadérky a rozdrobenou fetou, zakápněte zálivkou a podávejte s čerstvým křupavým pečivem.