Salát z fety a zelených fazolek s pečenými rajčaty

Salát z fety a zelených fazolek s pečenými rajčaty

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Více než hodinu 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1456 kcal
Bílkoviny 35 g
Cukr 81 g
Tuky 94 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Salát v letní režii

Suroviny

rajčata 12 ks
středně velká
olivový olej
na potírání
bazalka
čerstvé lístky
sůl
pepř
fazolky zelené 300 g
zelené
50 g
piniová jadérka
rukola 150 g
feta 180 g
Na zálivku
vinný ocet červený 1 PL
hořčice 2 ČL
kremžská
česnek 1 stroužek
drcený nebo jemně nasekaný
med ČL
olivový olej 4 PL
a trocha na potírání
1. Troubu předehřejte na 120, horkovzdušnou na 100 stupňů. Velký plech vyložte pečicím papírem. Rajčata rozpulte a v jedné vrstvě rozložte na plech řeznou plochou nahoru. Potřete je olejem a na každou polovinu položte lístek bazalky. Lehce je poprašte solí a pepřem a pomalu pečte dvě hodiny. Nechte vychladnout.

2. Fazolky povařte v osolené vodě asi šest minut, pak je sceďte a rychle propláchněte pod studenou vodou. Rozložte na utěrku a osušte. Na suché pánvi opražte piniová jadérka.

3. Všechny přísady na zálivku dejte do misky a dobře prošlehejte.

4. Před podáváním navršte roketu na  talíře, posypte fazolkami a na každý talířek dejte čtyři kousky pečených rajčat. Posypte jadérky a rozdrobenou fetou, zakápněte zálivkou a podávejte s čerstvým křupavým pečivem.

Apetit magazín

Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit