Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát z fety a zelených fazolek s pečenými rajčaty
Salát z fety a zelených fazolek s pečenými rajčaty
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát z fety a zelených fazolek s pečenými rajčaty

5/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1456 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 81 g
Tuky 94 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tento skvělý letní salát báječně doplní chléb. Poslouží jako lehký oběd nebo večeře.

Suroviny

rajče 12 ks
středně velká
olivový olej
na potírání
bazalka
čerstvé lístky
sůl
pepř
fazolky zelené 300 g
piniové oříšky 50 g
rukola 150 g
Na zálivku
vinný ocet červený 1 PL
hořčice kremžská 2 ČL
česnek 1 stroužek
drcený nebo jemně nasekaný
med ČL
olivový olej 4 PL
a trocha na potírání

Postup

1

Troubu předehřejte na 120, horkovzdušnou na 100 stupňů. Velký plech vyložte pečicím papírem. Rajčata rozpulte a v jedné vrstvě rozložte na plech řeznou plochou nahoru. Potřete je olejem a na každou polovinu položte lístek bazalky. Lehce je poprašte solí a pepřem a pomalu pečte dvě hodiny. Nechte vychladnout.

 

2

Fazolky povařte v osolené vodě asi šest minut, pak je sceďte a rychle propláchněte pod studenou vodou. Rozložte na utěrku a osušte. Na suché pánvi opražte piniová jadérka.
 

3

Všechny přísady na zálivku dejte do misky a dobře prošlehejte.
 

4


Před podáváním navršte roketu na  talíře, posypte fazolkami a na každý talířek dejte čtyři kousky pečených rajčat. Posypte jadérky a rozdrobenou fetou, zakápněte zálivkou a podávejte s čerstvým křupavým pečivem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/6

Apetit magazín