0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát z fazolek, cizrny, máty a tahini

Salát z fazolek, cizrny, máty a tahini

4.7 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1147 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 67 g
Tuky 65 g
Vláknina 59 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zálivku můžete zjemnit 2–3 lžícemi bílého jogurtu. Zbylou omáčku podávejte i k jiné vařené zelenině, třeba k chřestu.

Suroviny

fazolky zelené 300 g
zelené očištěné
sterilovaná cizrna 400 g
konzerva cizrny scezená, propláchnutá
máta 1 hrst
sůl
pepř
Na zálivku
tahini 100 g
česnek 2 stroužky
drcený
citron 1 ks
šťáva
římský kmín 0.5 ČL
mletý
chilli sušené 1 špetka
koriandr mletý 1 špetka
kardamom 1 špetka
sůl
pepř mletý
voda 100 ml
vroucí, dle potřeby

1 V hrnci přiveďte k varu vodu. Vhoďte do ní fazolové lusky a vařte je 5–7 minut takzvaně na skus. Fazolky slijte a zchlaďte v nádobě se studenou vodou a ledem. Lusky pak nechte okapat v cedníku a osušte je.

2 Na zálivku vložte do mixéru tahini, česnek, většinu citronové šťávy a koření. Rozmixujte a za stálého chodu přilévejte vroucí vodu, abyste získali hladkou a krémovou omáčku. Dochuťte solí, zbylou citronovou šťávou a čerstvě mletým pepřem. V míse promíchejte fazolky a cizrnu se zálivkou. Podávejte s lístky máty a posypte pepřem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/5

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit