Zálivku můžete zjemnit 2–3 lžícemi bílého jogurtu. Zbylou omáčku podávejte i k jiné vařené zelenině, třeba k chřestu.
Suroviny
fazolky zelené
300
g
zelené očištěné
cizrna vařená
400
g
konzerva cizrny scezená, propláchnutá
máta
1
hrst
sůl
pepř
Na zálivku
tahini
100
g
česnek
2
stroužky
drcený
citron
1
ks
šťáva
římský kmín
½
ČL
mletý
chilli sušené
1
špetka
koriandr mletý
1
špetka
kardamom
1
špetka
sůl
pepř mletý
voda
100
ml
vroucí, dle potřeby
Postup
1
V hrnci přiveďte k varu vodu. Vhoďte do ní fazolové lusky a vařte je 5–7 minut takzvaně na skus. Fazolky slijte a zchlaďte v nádobě se studenou vodou a ledem. Lusky pak nechte okapat v cedníku a osušte je.
2
Na zálivku vložte do mixéru tahini, česnek, většinu citronové šťávy a koření. Rozmixujte a za stálého chodu přilévejte vroucí vodu, abyste získali hladkou a krémovou omáčku. Dochuťte solí, zbylou citronovou šťávou a čerstvě mletým pepřem. V míse promíchejte fazolky a cizrnu se zálivkou. Podávejte s lístky máty a posypte pepřem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jogínský jídelníček vám pročistí organismus: Různé bylinky používejte podle typu vaší osobnosti(21 receptů )
- Luštěninové saláty 30x jinak(30 receptů )
- Luštěninové saláty 30x jinak(30 receptů )