
Cihličky s arašídovým máslem
Až je ochutnáte, zjistíte, že jsou absolutně neodolatelné!
Ingredience
- 220 g hladké mouky + na poprášení
- ½ lžičky mleté sody
- ¼ lžičky soli
- 170 g másla pokojové teploty
- 170 g arašídového másla
- 60 g cukru krupice
- 100 g světlého přírodního cukru
- 1 velké vejce
- špetka mleté vanilky
- 100 g másla pokojové teploty
- 30 g moučkového cukru
- 170 g arašídového másla
- 3 lžíce smetany ke šlehání (40%)
Na arašídovou náplň:
Příprava jídla
1. V míse promíchejte mouku, sodu, sůl a dejte stranou. Oba druhy másla i cukru dejte do mísy robota a pádlovým nástavcem třete dvě až tři minuty do pěny. Vešlehejte vejce a vanilku. Při nejnižší rychlosti přidejte mouku a minutu třete.
2. Těsto rozdělte na poloviny, zabalte do fólie a nechte vychladit alespoň půl hodiny, lépe ale přes noc.
3. Dva plechy vyložte pečicím papírem. Pokud je těsto příliš ztuhlé, nechte je povolit a pak na pomoučněné pracovní ploše vyválejte asi na tři milimetry. Os trým nožem nakrájejte na obdélníky o rozměrech 5 × 2,5 cm. Vidličkou vytvořte na povrchu rýhy. Cihličky klaďte na plech tak dva a půl centimetru od sebe a dejte asi na čtvrt hodiny chladit, aby těsto zpevnilo. Troubu předehřejte na 160 °C.
4. Pečte patnáct až dvacet minut, až budou u krajů zezlátlé; v polovině pečení plechy otočte a vyměňte pozici. Přesuňte na mřížku k vychladnutí.
5. Přísady na náplň spolu utřete elektrickými metlami dohladka. Pomocí ploché špachtle potírejte sušenky a slepujte je.
Přidat komentář