Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cihličky s arašídovým máslem

Až je ochutnáte, zjistíte, že jsou absolutně neodolatelné!

Vydání: 2007/12
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: 20 kousků
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Pečení 0:20
Cukroví Americká

Ingredience

    • 220 g hladké mouky + na poprášení
    • ½ lžičky mleté sody
    • ¼ lžičky soli
    • 170 g másla pokojové teploty
    • 170 g arašídového másla
    • 60 g cukru krupice
    • 100 g světlého přírodního cukru
    • 1 velké vejce
    • špetka mleté vanilky

    Na arašídovou náplň:

    • 100 g másla pokojové teploty
    • 30 g moučkového cukru
    • 170 g arašídového másla
    • 3 lžíce smetany ke šlehání (40%)

Příprava jídla

1. V míse promíchejte mouku, sodu, sůl a dejte stranou. Oba druhy másla i cukru dejte do mísy robota a pádlovým nástavcem třete dvě až tři minuty do pěny. Vešlehejte vejce a vanilku. Při nejnižší rychlosti přidejte mouku a minutu třete.

2. Těsto rozdělte na poloviny, zabalte do fólie a nechte vychladit alespoň půl hodiny, lépe ale přes noc.

3. Dva plechy vyložte pečicím papírem. Pokud je těsto příliš ztuhlé, nechte je povolit a pak na pomoučněné pracovní ploše vyválejte asi na tři milimetry. Os trým nožem nakrájejte na obdélníky o rozměrech 5 × 2,5 cm. Vidličkou vytvořte na povrchu rýhy. Cihličky klaďte na plech tak dva a půl centimetru od sebe a dejte asi na čtvrt hodiny chladit, aby těsto zpevnilo. Troubu předehřejte na 160 °C.

4. Pečte patnáct až dvacet minut, až budou u krajů zezlátlé; v polovině pečení plechy otočte a vyměňte pozici. Přesuňte na mřížku k vychladnutí.

5. Přísady na náplň spolu utřete elektrickými metlami dohladka. Pomocí ploché špachtle potírejte sušenky a slepujte je.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mandlové hruštičky

Polévané perníčky

Kuličky s karamelovou náplní

Mozartky

Kytičky s čokoládovou náplní

Koláčky s citronovým krémem

Stočené čokoládové placičky

Kokosky s kokosovým krémem

REKLAMA

Přidat komentář