Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.7/5 Počet hodnocení: 18
Do hodiny Snadné 20 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5797 kcal
Bílkoviny 146 g
Sacharidy 370 g
Tuky 410 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Až je ochutnáte, zjistíte, že jsou absolutně neodolatelné!

Suroviny

+ na poprášení
sůl ¼ ČL
máslo 170 g
změklé
hnědý cukr 100 g
vejce 1 ks
vanilka 1 špetka
mletá
Na arašídovou náplň
máslo 100 g
změklé

Postup

1

V míse promíchejte mouku, sodu, sůl a dejte stranou. Oba druhy másla i cukru dejte do mísy robota a pádlovým nástavcem třete dvě až tři minuty do pěny. Vešlehejte vejce a vanilku. Při nejnižší rychlosti přidejte mouku a minutu třete.

2

Těsto rozdělte na poloviny, zabalte do fólie a nechte vychladit alespoň půl hodiny, lépe ale přes noc.

3

Dva plechy vyložte pečicím papírem. Pokud je těsto příliš ztuhlé, nechte je povolit a pak na pomoučněné pracovní ploše vyválejte asi na tři milimetry. Os trým nožem nakrájejte na obdélníky o rozměrech 5 × 2,5 cm. Vidličkou vytvořte na povrchu rýhy. Cihličky klaďte na plech tak dva a půl centimetru od sebe a dejte asi na čtvrt hodiny chladit, aby těsto zpevnilo. Troubu předehřejte na 160 °C.

4

Pečte patnáct až dvacet minut, až budou u krajů zezlátlé; v polovině pečení plechy otočte a vyměňte pozici. Přesuňte na mřížku k vychladnutí.

5

Přísady na náplň spolu utřete elektrickými metlami dohladka. Pomocí ploché špachtle potírejte sušenky a slepujte je.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...