Cihličky s arašídovým máslem

Cihličky s arašídovým máslem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do hodiny Snadné 20 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5795 kcal
Bílkoviny 146 g
Cukr 371 g
Tuky 410 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Až je ochutnáte, zjistíte, že jsou absolutně neodolatelné!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 220 g
+ na poprášení
jedlá soda 0.5 ČL
sůl 0.25 ČL
máslo 170 g
změklé
arašídové máslo 170 g
krupicový cukr 60 g
cukr 100 g
vejce 1 ks
vanilka špetka
mletá
Na arašídovou náplň
máslo 100 g
změklé
moučkový cukr 30 g
arašídové máslo 170 g
smetana ke šlehání 3 PL
40%

1 V míse promíchejte mouku, sodu, sůl a dejte stranou. Oba druhy másla i cukru dejte do mísy robota a pádlovým nástavcem třete dvě až tři minuty do pěny. Vešlehejte vejce a vanilku. Při nejnižší rychlosti přidejte mouku a minutu třete.

2 Těsto rozdělte na poloviny, zabalte do fólie a nechte vychladit alespoň půl hodiny, lépe ale přes noc.

3 Dva plechy vyložte pečicím papírem. Pokud je těsto příliš ztuhlé, nechte je povolit a pak na pomoučněné pracovní ploše vyválejte asi na tři milimetry. Os trým nožem nakrájejte na obdélníky o rozměrech 5 × 2,5 cm. Vidličkou vytvořte na povrchu rýhy. Cihličky klaďte na plech tak dva a půl centimetru od sebe a dejte asi na čtvrt hodiny chladit, aby těsto zpevnilo. Troubu předehřejte na 160 °C.

4 Pečte patnáct až dvacet minut, až budou u krajů zezlátlé; v polovině pečení plechy otočte a vyměňte pozici. Přesuňte na mřížku k vychladnutí.

5 Přísady na náplň spolu utřete elektrickými metlami dohladka. Pomocí ploché špachtle potírejte sušenky a slepujte je.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit