Cihličky s arašídovým máslem

Cihličky s arašídovým máslem

4.5 / 5. Počet hodnocení: 12
Do hodiny Snadné 20 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5797 kcal
Bílkoviny 146 g
Sacharidy 370 g
Tuky 410 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Až je ochutnáte, zjistíte, že jsou absolutně neodolatelné!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 220 g
+ na poprášení
jedlá soda 0.5 ČL
sůl 0.25 ČL
máslo 170 g
změklé
arašídové máslo 170 g
krupicový cukr 60 g
hnědý cukr 100 g
vejce 1 ks
vanilka 1 špetka
mletá
Na arašídovou náplň
máslo 100 g
změklé
moučkový cukr 30 g
arašídové máslo 170 g
smetana ke šlehání 3 PL
40%

1 V míse promíchejte mouku, sodu, sůl a dejte stranou. Oba druhy másla i cukru dejte do mísy robota a pádlovým nástavcem třete dvě až tři minuty do pěny. Vešlehejte vejce a vanilku. Při nejnižší rychlosti přidejte mouku a minutu třete.

2 Těsto rozdělte na poloviny, zabalte do fólie a nechte vychladit alespoň půl hodiny, lépe ale přes noc.

3 Dva plechy vyložte pečicím papírem. Pokud je těsto příliš ztuhlé, nechte je povolit a pak na pomoučněné pracovní ploše vyválejte asi na tři milimetry. Os trým nožem nakrájejte na obdélníky o rozměrech 5 × 2,5 cm. Vidličkou vytvořte na povrchu rýhy. Cihličky klaďte na plech tak dva a půl centimetru od sebe a dejte asi na čtvrt hodiny chladit, aby těsto zpevnilo. Troubu předehřejte na 160 °C.

4 Pečte patnáct až dvacet minut, až budou u krajů zezlátlé; v polovině pečení plechy otočte a vyměňte pozici. Přesuňte na mřížku k vychladnutí.

5 Přísady na náplň spolu utřete elektrickými metlami dohladka. Pomocí ploché špachtle potírejte sušenky a slepujte je.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit