0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí špízy s arašídovou omáčkou

Kuřecí špízy s arašídovou omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuřecí špízy s arašídovou omáčkou

5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3037 kcal
Bílkoviny 283 g
Sacharidy 72 g
Tuky 169 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept pochází z Bangkoku, respektive jeho čínské čtvrti, která je proslulá skvělým pouličním jídlem. 

Suroviny

Na kuřecí špízy
rostlinný olej 2 PL
kari pasta červená 1 ČL
neslazené
sójová omáčka 2 PL
vnitřní kuřecí prsní filety
Na arašídovou omáčku
s kousky arašídů
kokosové máslo 100 ml
kari pasta červená 1 PL
sójová omáčka 2 PL
limetová šťáva 2 PL
krupicový cukr 1 ČL

Postup

1

Rostlinný olej, červenou kari pastu, mletou kurkumu, kondenzované mléko a sójovou omáčku smíchejte ve větší nerezové míse dohladka. Přidejte maso a pořádně je v marinádě obalte. Nechte marinovat alespoň 1 hodinu nebo nejlépe přes noc v lednici. Pak napichujte vždy 1–2 kousky na grilovací jehly či dřevěné špejle a opékejte je na středně rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi ze všech stran 10–20 minut (podle tloušťky masa) dozlatova. 

2

Na arašídovou omáčku dejte do rendlíku na mírný oheň vařit arašídové máslo s kokosovým mlékem a červenou kari pastou a směs umíchejte dohladka. Dochuťte sójovou omáčkou, šťávou z limety a krupicovým cukrem. Přiveďte k varu a pak hned stáhněte z ohně. 

3

Kuřecí špízy namáčejte v arašídové omáčce a podávejte s thajským okurkovým salátem (viz Recept navíc níže).

NĚCO NAVÍC
Pokud používáte dřevěné špejle, namočte je předem na 1 hodinu do vody, abyste zabránili jejich pozdějšímu spálení. Maso můžete připravit také v troubě. Špízy rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15–20 minut v troubě vyhřáté na 220 °C dozlatova.

RECEPT NAVÍC – thajský okurkový salát Připravte zálivku. V míse smíchejte 2–3 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce šťávy z limety, 1 lžíci krupicového cukru a sůl podle chuti. 1 salátovou okurku nakrájejte šikmo na tenké plátky, 1/2 červené cibule nakrájejte na co nejtenčí půlkolečka a promíchejte v míse se zálivkou. Nakonec zlehka vmíchejte hrst lístků thajské bazalky, máty a koriandru a podávejte třeba ke kuřecím špízům.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/7

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč