Burákové máslo buď milujete, nebo se mu vyhýbáte. Vyzkoušejte tenhle dezert, a zařadíte se do první skupiny. Moučník s arašídovým máslem představuje senzační propojení jemného bílkovo-ořechového korpusu, burákového a čokoládového krému. Nejlépe chutná odleželý a dokonale vychlazený. Navíc i v takové podobě se dobře krájí a díky tomu vytvoříte úhledné porce, na kterých vyniknou všechny vrstvy.
Suroviny
Postup
Z bílků ušlehejte sníh a postupně, po třetinách, do nich zašlehejte cukr tak, abyste získali pevnou, lesklou hmotu. Vmíchejte ořechovou moučku a mouku.
Těsto rozdělte nejlépe do dvou čtvercových forem o straně cca 20 cm vyložených pečicím papírem a v horkovzdušné troubě pečte při 150 °C do světlehněda.
Bílou čokoládu rozpusťte s trochou smetany ve vodní lázni. Zbytek smetany vyšlehejte a opatrně přimíchejte vychladlou rozpuštěnou čokoládu a burákové máslo. Dejte chladit.
Tmavou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a zašlehejte do ní žloutky a cukr. Po vychladnutí vmíchejte do ušlehané smetany.
Sestavte řezy: na spodní plát naneste krém z burákového másla, přiklopte druhým plátem a rozetřete na něj čokoládový krém. Dejte alespoň na hodinu chladit.
NĚCO NAVÍC
Řezy udělejte včas, ať se stihnou v lednici usadit a ztuhnout. Pokud chcete, můžete do krémů přidat želatinu. Vylepšit je navíc můžete pečeným, grilovaným či flambovaným banánem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Vzpomínka na Ameriku(14 receptů )
- Retro, které je pořád in: Snadné piškotové dezerty (17 receptů )
- 40+ nejlepších ověřených receptů na krémové dezerty(43 receptů )
- 75+ receptů na plech! aneb Nejlepší koláče a buchty(79 receptů )