Řezy s krémem z burákového másla

Řezy s krémem z burákového másla

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Více než hodinu 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6536 kcal
Bílkoviny 204 g
Sacharidy 426 g
Tuky 455 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Burákové máslo buď milujete, nebo se mu vyhýbáte. Vyzkoušejte tenhle dezert, a zařadíte se do první skupiny.

Suroviny

bílek 6 ks
krupicový cukr 200 g
vlašské ořechy 100 g
jemně mleté
mouka pšeničná hladká 30 g
Na burákový krém
smetana ke šlehání 200 ml
arašídové máslo 110 g
bílá čokoláda 160 g
Na čokoládový krém
moučkový cukr 25 g
žloutek 3 ks
z čerstvých vajec
tmavá čokoláda 140 g
smetana ke šlehání 175 ml

1 Z bílků ušlehejte sníh a postupně, po třetinách, do nich zašlehejte cukr tak, abyste získali pevnou, lesklou hmotu. Vmíchejte ořechovou moučku a mouku. Těsto rozdělte nejlépe do dvou čtvercových forem o straně cca 20 cm vyložených pečicím papírem a v horkovzdušné troubě pečte při 150 °C do světlehněda.

2 Bílou čokoládu rozpusťte s trochou smetany ve vodní lázni. Zbytek smetany vyšlehejte a opatrně přimíchejte vychladlou rozpuštěnou čokoládu a burákové máslo. Dejte chladit.

3 Tmavou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a zašlehejte do ní žloutky a cukr. Po vychladnutí vmíchejte do ušlehané smetany.

4 Sestavte řezy: na spodní plát naneste krém z burákového másla, přiklopte druhým plátem a rozetřete na něj čokoládový krém. Dejte alespoň na hodinu chladit.

NĚCO NAVÍC
Řezy udělejte včas, ať se stihnou v lednici usadit a ztuhnout. Pokud chcete, můžete do krémů přidat želatinu. Vylepšit je navíc můžete pečeným, grilovaným či flambovaným banánem.

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...

Obchod Apetit