Řezy s krémem z burákového másla

Řezy s krémem z burákového másla

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Více než hodinu 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6536 kcal
Bílkoviny 204 g
Cukr 426 g
Tuky 455 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Burákové máslo buď milujete, nebo se mu vyhýbáte. Vyzkoušejte tenhle dezert, a zařadíte se do první skupiny.

Suroviny

bílek 6 ks
krupicový cukr 200 g
vlašské ořechy 100 g
jemně mleté
mouka pšeničná hladká 30 g
Na burákový krém
smetana ke šlehání 200 ml
arašídové máslo 110 g
bílá čokoláda 160 g
Na čokoládový krém
moučkový cukr 25 g
žloutek 3 ks
z čerstvých vajec
tmavá čokoláda 140 g
smetana ke šlehání 175 ml

1 Z bílků ušlehejte sníh a postupně, po třetinách, do nich zašlehejte cukr tak, abyste získali pevnou, lesklou hmotu. Vmíchejte ořechovou moučku a mouku. Těsto rozdělte nejlépe do dvou čtvercových forem o straně cca 20 cm vyložených pečicím papírem a v horkovzdušné troubě pečte při 150 °C do světlehněda.

2 Bílou čokoládu rozpusťte s trochou smetany ve vodní lázni. Zbytek smetany vyšlehejte a opatrně přimíchejte vychladlou rozpuštěnou čokoládu a burákové máslo. Dejte chladit.

3 Tmavou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a zašlehejte do ní žloutky a cukr. Po vychladnutí vmíchejte do ušlehané smetany.

4 Sestavte řezy: na spodní plát naneste krém z burákového másla, přiklopte druhým plátem a rozetřete na něj čokoládový krém. Dejte alespoň na hodinu chladit.

NĚCO NAVÍC
Řezy udělejte včas, ať se stihnou v lednici usadit a ztuhnout. Pokud chcete, můžete do krémů přidat želatinu. Vylepšit je navíc můžete pečeným, grilovaným či flambovaným banánem.

Apetit magazín

  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...

Obchod Apetit