0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Řezy s krémem z arašídového másla

Řezy s krémem z burákového másla
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Řezy s krémem z arašídového másla

4.4 / 5. Počet hodnocení: 27
Více než hodinu Snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6536 kcal
Bílkoviny 204 g
Sacharidy 426 g
Tuky 455 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Burákové máslo buď milujete, nebo se mu vyhýbáte. Vyzkoušejte tenhle dezert, a zařadíte se do první skupiny.

Suroviny

bílek 6 ks
krupicový cukr 200 g
vlašské ořechy 100 g
jemně mleté
mouka pšeničná hladká 30 g
Na krém
smetana ke šlehání 200 ml
arašídové máslo 110 g
bílá čokoláda 160 g
Na čokoládový krém
moučkový cukr 25 g
žloutek 3 ks
z čerstvých vajec
tmavá čokoláda 140 g
smetana ke šlehání 175 ml

1 Z bílků ušlehejte sníh a postupně, po třetinách, do nich zašlehejte cukr tak, abyste získali pevnou, lesklou hmotu. Vmíchejte ořechovou moučku a mouku. Těsto rozdělte nejlépe do dvou čtvercových forem o straně cca 20 cm vyložených pečicím papírem a v horkovzdušné troubě pečte při 150 °C do světlehněda.

2 Bílou čokoládu rozpusťte s trochou smetany ve vodní lázni. Zbytek smetany vyšlehejte a opatrně přimíchejte vychladlou rozpuštěnou čokoládu a burákové máslo. Dejte chladit.

3 Tmavou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a zašlehejte do ní žloutky a cukr. Po vychladnutí vmíchejte do ušlehané smetany.

4 Sestavte řezy: na spodní plát naneste krém z burákového másla, přiklopte druhým plátem a rozetřete na něj čokoládový krém. Dejte alespoň na hodinu chladit.

NĚCO NAVÍC
Řezy udělejte včas, ať se stihnou v lednici usadit a ztuhnout. Pokud chcete, můžete do krémů přidat želatinu. Vylepšit je navíc můžete pečeným, grilovaným či flambovaným banánem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/11

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit