Hovězí a vepřové satay s arašídovou omáčkou

Hovězí a vepřové satay s arašídovou omáčkou

Hodnocení receptu
Průměr: 3 (3)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3081 kcal
Bílkoviny 157 g
Sacharidy 188 g
Tuky 189 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oblíbený recept šéfkuchaře Jiřího Štifta si nás získal nejen expresní přípravou ale i lahodnou chutí.

Související recepty

Salsa verde

Salsa verde neboli zelená omáčka je původně...

Suroviny

Na hovězí satay
česnek 2 stroužky
nakrájený nadrobno
zázvor (čerstvý) 20 g
čerstvý, oloupaný a nakrájený nadrobno
sójová omáčka 4 PL
2 PL
ústřicová omáčka
200 g
hovězí roštěná nakrájené na dlouhé tenké nudličky
Na vepřové satay
česnek 2 stroužky
nakrájený nadrobno
zázvor (čerstvý) 15 g
čerstvý, oloupaný a nakrájený nadrobno
třtinový cukr 1 PL
víno rýžové 3 PL
sójová omáčka 2 PL
vepřové maso 200 g
nakrájené na dlouhé tenké nudličky
Na omáčku
rostlinný olej 1 PL
kari pasta červená 40 g
palmový cukr 20 g
nasekaný
citronová tráva 1
7
kafírová limeta
arašídy 300 g
rozemletých nebo rozmixovaných najemno
rybí omáčka 5 PL
kokosové mléko 1 l

1 V misce promíchejte všechny přísady na hovězí satay kromě masa. Přidejte hovězí nudličky, promíchejte a nechte alespoň 5 hodin v chladničce marinovat.

2 V misce promíchejte všechny přísady na vepřové satay kromě masa. Přidejte vepřové nudličky, promíchejte a nechte také alespoň 5 hodin v chladničce marinovat.

3 Na omáčku lehce orestujte na oleji červenou kari pastu, stačí půl minutky. Přidejte palmový cukr, citronovou trávu, naklepanou tupou stranou nože, listy kafirové limety, arašídy a rybí omáčku. Promíchejte a vše zalijte kokosovým mlékem. Vařte 5–10 minut, až omáčka zhoustne. Vyjměte citronovou trávu, listy kafirové limety a odložte.

4 Jednotlivé nudličky masa napíchejte vlnkovitě na předem namočená bambusová párátka (anebo na špejle či malé špízové jehly) a na rozpáleném grilu opékejte z obou stran dozlatova. Podávejte s omáčkou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit