0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hovězí a vepřové satay s arašídovou omáčkou

Hovězí a vepřové satay s arašídovou omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hovězí a vepřové satay s arašídovou omáčkou

3.4 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3750 kcal
Bílkoviny 200 g
Sacharidy 244 g
Tuky 209 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oblíbený recept šéfkuchaře Jiřího Štifta si nás získal nejen expresní přípravou ale i lahodnou chutí.

Suroviny

Na hovězí satay
česnek 2 stroužky
nakrájený nadrobno
zázvor (čerstvý) 20 g
oloupaný a nakrájený nadrobno
sójová omáčka 4 PL
ústřicová omáčka 2 PL
roštěnec 200 g
nakrájeneý na dlouhé tenké nudličky
Na vepřové satay
česnek 2 stroužky
nakrájený nadrobno
zázvor (čerstvý) 15 g
oloupaný a nakrájený nadrobno
třtinový cukr 1 PL
víno rýžové 3 PL
sójová omáčka 2 PL
krkovice 200 g
nakrájené na dlouhé tenké nudličky
Na omáčku
rostlinný olej 1 PL
kari pasta červená 40 g
palmový cukr 20 g
nasekaný
citronová tráva 1
stéblo
limeta 7
kafírová
arašídy 300 g
rozemletých nebo rozmixovaných najemno
rybí omáčka 5 PL
kokosové mléko 1 l

1 V misce promíchejte všechny přísady na hovězí satay kromě masa. Přidejte hovězí nudličky, promíchejte a nechte alespoň 5 hodin v chladničce marinovat.

2 V misce promíchejte všechny přísady na vepřové satay kromě masa. Přidejte vepřové nudličky, promíchejte a nechte také alespoň 5 hodin v chladničce marinovat.

3 Na omáčku lehce orestujte na oleji červenou kari pastu, stačí půl minutky. Přidejte palmový cukr, citronovou trávu, naklepanou tupou stranou nože, listy kafirové limety, arašídy a rybí omáčku. Promíchejte a vše zalijte kokosovým mlékem. Vařte 5–10 minut, až omáčka zhoustne. Vyjměte citronovou trávu, listy kafirové limety a odložte.

4 Jednotlivé nudličky masa napíchejte vlnkovitě na předem namočená bambusová párátka (anebo na špejle či malé špízové jehly) a na rozpáleném grilu opékejte z obou stran dozlatova. Podávejte s omáčkou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč