Oblíbený recept šéfkuchaře Jiřího Štifta si nás získal nejen expresní přípravou ale i lahodnou chutí.
Suroviny
1 V misce promíchejte všechny přísady na hovězí satay kromě masa. Přidejte hovězí nudličky, promíchejte a nechte alespoň 5 hodin v chladničce marinovat.
2 V misce promíchejte všechny přísady na vepřové satay kromě masa. Přidejte vepřové nudličky, promíchejte a nechte také alespoň 5 hodin v chladničce marinovat.
3 Na omáčku lehce orestujte na oleji červenou kari pastu, stačí půl minutky. Přidejte palmový cukr, citronovou trávu, naklepanou tupou stranou nože, listy kafirové limety, arašídy a rybí omáčku. Promíchejte a vše zalijte kokosovým mlékem. Vařte 5–10 minut, až omáčka zhoustne. Vyjměte citronovou trávu, listy kafirové limety a odložte.
4 Jednotlivé nudličky masa napíchejte vlnkovitě na předem namočená bambusová párátka (anebo na špejle či malé špízové jehly) a na rozpáleném grilu opékejte z obou stran dozlatova. Podávejte s omáčkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 55 slaných pokrmů s ořechy a semínky(55 receptů)