Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mozartky

Božskému skladateli se přičítá jak vášeň pro nugát v marcipánu a čokoládě, tak nápad přidat k mandlím pistácie. Bravo!

Vydání: 2007/12
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 10-15 kuliček
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Cukroví

Ingredience

    • 200 g nugátu (hotové bonbony)
    • 200 g marcipánu
    • 2 lžíce třešňovice nebo griotky
    • 10 g jemně sekaných pistácií
    • 125 g prosátého moučkového cukru + na posypání pracovní plochy
    • 100 g čokoládové polevy

Příprava jídla

1. Nugát nakrájejte na kostičky, vytvarujte do kuliček a nechte chvilku vychladit. Marcipán utřete dohladka, přidejte třešňovici, pistácie i cukr a zpracujte do těsta.

2. Vytvarujte na dva centimetry silný váleček a nakrájejte podle toho, kolik máte nugátových kuliček. Kousky marcipánového těsta zploštěte na vále posypaném cukrem a zabalte do nich nugát. Vytvarujte kuličky a máčejte je v rozehřáté polevě.

3. Klaďte na mřížku nebo papír ke ztuhnutí, otáčejte, aby se neotlačily (nebo je napíchejte na špejle a ty zapíchejte do kusu chleba; pak nemusíte otáčet).

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mandlové hruštičky

Polévané perníčky

Cihličky s arašídovým máslem

Kuličky s karamelovou náplní

Kytičky s čokoládovou náplní

Koláčky s citronovým krémem

Stočené čokoládové placičky

Kokosky s kokosovým krémem

REKLAMA

Přidat komentář