
Kokosky s kokosovým krémem
Cukroví do půl hodiny!
Vydání: 2007/12
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 20
Ingredience
- 2 velké bílky
- špetka soli
- 85 g prosátého moučkového cukru
- 2 vrchovaté lžičky měkkého tvarohu
- 225 g strouhaného kokosu
- 2 lžíce másla pokojové teploty
- 2 lžíce kokosového krému
- 50 g ztuženého rostlinného tuku
- 85 g moučkového cukru
- 1 lžička kokosové tresti (nabízejí drogerie), kokosového likéru nebo kokosového karibského rumu
Na náplň:
Příprava jídla
1. Troubu předehřejte na 160 °C. Bílky se solí ušlehejte do polotuha. Přidejte cukr a šlehejte, až získáte tuhý, lesklý sníh. Přimíchejte tvaroh a kokos. Na plech vyložený pečicím papírem nanášejte lžičkou hromádky asi tři centimetry od sebe. Zploštěte na třícentimetrové placičky. Pečte, až okraje začnou zlátnout; trvá to devět až deset minut. Upečené kokosky přesuňte na mřížku k vychladnutí.
2. Elektrickými metlami utřete máslo, kokosový krém a ztužený tuk, asi minutu. Přidejte cukr i tresť a šlehejte, až bude směs nadýchaná – zhruba za dvě minuty. Náplní hned spojujte kokosky, plochou stranou k sobě.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
zdena havelkova
13. Prosinec 2008 23:05
Ivana Brunclíková
15. Prosinec 2008 09:32