Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kokosky s kokosovým krémem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 101
Do 45 minut Snadné 20

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2946 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 220 g
Tuky 217 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nebaví vás zdlouhavé pečení? Víme o cukroví, které připravíte do půl hodiny! Kokosky s kokosovým krémem jsou přesně ten pravý recept, který vás v této chvíli zachrání. Připravte si kokosky jako slavnostní zákusek, vánoční cukroví na poslední chvíli nebo luxusní dezert k odpolední kávě.

Související recepty

Suroviny

sůl 1 špetka
prosátý
vrchovaté
Na náplň
změklé
kokosový krém 2 PL
likér 1 ČL
kokosový či kokosový karibský rum, případně tresť

Postup

1

Troubu předehřejte na 160 °C. Bílky se solí ušlehejte do polotuha. Přidejte cukr a šlehejte, až získáte tuhý lesklý sníh. Přimíchejte tvaroh a kokos.

2

Na plech vyložený pečicím papírem nanášejte lžičkou hromádky s rozestupem asi 4 cm. Zploštěte na 3 cm placičky.

3

Pečte 9-10 minut, až okraje začnou zlátnout. Upečené kokosky přesuňte na mřížku a nechte vychladnout.

4

Do mísy dejte máslo, kokosový krém, cukr a likér. Vyšlehejte do hladkého nadýchaného krému. Přendejte do cukrářského sáčku a rozdělte na polovinu kokosek. Přiklopte zbytkem kokosek a lehce přimáčkněte (spojujte plochou stranou k sobě).

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Komentáře

13.12.2008 23:05
co to je prosím "kokosový krém?"
15.12.2008 09:32
Alexo, jestli se nemýlím, tak v obchodech je běžně k dostání-buď kokos.mléko nebo kokos.krém(ten je hustší). Buď je v plechovce nebo menším karton.obalu. Koupila jsem ho nedávno v Makru, ale viděla jsem ho i v Globusu u Asijských specialit-odd.koření. Tak snad je to ono?! Taky se na ty kokosky chystám, pak dám vědět. Zdravím a hezké Vánoce! Ivana

Apetit magazín

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...