Kokosky s kokosovým krémem

Kokosky s kokosovým krémem

Hodnocení receptu
Průměr: 2.8 ()
Do 30 minut Snadné 20

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2971 kcal
Bílkoviny 37 g
Cukr 184 g
Tuky 210 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Nebaví vás zdlouhavé pečení? Víme o cukroví, které připravíte do půl hodiny!

Suroviny

bílek 2 ks
sůl špetka
moučkový cukr 85 g
tvaroh 2 ČL
kokos 225 g
strouhaný
Na náplň
máslo 2 PL
změklé
kokosový krém 2 PL
tuk 50 g
ztužený
moučkový cukr 85 g
likér 1 ČL
kokosový

1 Troubu předehřejte na 160 °C. Bílky se solí ušlehejte do polotuha. Přidejte cukr a šlehejte, až získáte tuhý, lesklý sníh. Přimíchejte tvaroh a kokos.

2Na plech vyložený pečicím papírem nanášejte lžičkou hromádky asi tři centimetry od sebe. Zploštěte na třícentimetrové placičky. Pečte, až okraje začnou zlátnout; trvá to devět až deset minut. Upečené kokosky přesuňte na mřížku k vychladnutí.

3Elektrickými metlami utřete máslo, kokosový krém a ztužený tuk, asi minutu. Přidejte cukr i tresť a šlehejte, až bude směs nadýchaná – zhruba za dvě minuty. Náplní hned spojujte kokosky, plochou stranou k sobě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Jakou si dát zmrzlinu? aneb Znáte mražené pochoutky?

Podle zákona existují jen mražené krémy Zmrzlinová terminologie není zcela jednotná a záleží na tom, zda se na věc podíváte z hlediska legislativy či tradičních technologických postupů. Každá země si v oblasti zmrzliny (či sladkých...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit