Nebaví vás zdlouhavé pečení? Víme o cukroví, které připravíte do půl hodiny! Kokosky s kokosovým krémem jsou přesně ten pravý recept, který vás v této chvíli zachrání. Připravte si kokosky jako slavnostní zákusek, vánoční cukroví na poslední chvíli nebo luxusní dezert k odpolední kávě.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 160 °C. Bílky se solí ušlehejte do polotuha. Přidejte cukr a šlehejte, až získáte tuhý lesklý sníh. Přimíchejte tvaroh a kokos.
Na plech vyložený pečicím papírem nanášejte lžičkou hromádky s rozestupem asi 4 cm. Zploštěte na 3 cm placičky.
Pečte 9-10 minut, až okraje začnou zlátnout. Upečené kokosky přesuňte na mřížku a nechte vychladnout.
Do mísy dejte máslo, kokosový krém, cukr a likér. Vyšlehejte do hladkého nadýchaného krému. Přendejte do cukrářského sáčku a rozdělte na polovinu kokosek. Přiklopte zbytkem kokosek a lehce přimáčkněte (spojujte plochou stranou k sobě).
Komentáře