0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5/5 Počet hodnocení: 134
Do hodiny Velmi snadné 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2588 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 301 g
Tuky 130 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přidání tvarohu je úžasný fígl! Na chuti se nijak neprojeví a kokosky jsou díky němu hned krásně měkké. Tyto kokosky s tvarohem klidně je zvládnou připravit i děti! Zapojte malé pomocníky do vánočních příprav. Podle tohoto receptu to bude hračka.

Suroviny

sůl 1 špetka
krupicový cukr 150 g
vanilkový cukr 1 bal
kokos strouhaný 200 g

Postup

1

Předehřejte troubu na 150, horkovzdušnou na 130 stupňů; plech potáhněte pečicím papírem.

2

Bílky se špetkou soli ušlehejte elektrickým šlehačem do polotuha (špičky by se po vytažení metel měly ještě ohýbat dolů).

3

Přisypte krupicový a vanilinový cukr a vyšlehejte lesklý tuhý sníh. Nakonec opatrně vmíchejte tvaroh a kokos.

4

Z kokosového sněhu pomocí dvou lžiček tvarujte malé hromádky a pokládejte je na plech s pečicím papírem (cukrářský sáček se na výrobu těchto kokosek nehodí – plátnem totiž prosakuje voda z tvarohu).

5

Pečte asi čtvrt hodiny tak, aby byly kokosky navrchu krásně zlaté, ale ne vysušené. Tak získáte vláčné kokosky s tvarohem.

Vyzrajte na bílky!
Sníh z bílků zásadně šlehejte v úplně čisté misce. Jakmile na ní ulpí trochu mastnoty, bílky odmítají ztuhnout. Šlehejte je vždy až na poslední chvíli – pokud byste je totiž nechali stát, zvlhly by a ztratily pevnost. Opatrní buďte při přimíchávání k dalším ingrediencím – sněhem míchejte co nejméně a jen zlehka. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

Anonym

Kokosky po pár dnech "pobytu" na balkoně v papírové krabici krásně zvláčněly, akorát jsem je pekla asi 20 min, po 15 min byly pořád bledé.

Anonym

Pridavam sa k nazoru Evy - elektricku ruru som nastavila na 150 stupnov a i tak boli kokosky po 20 minutach pecenia blede, tak som ich kratko "prigrilovala".

Anonym

Ano, taky jsme pekla kokosky mnohem dele, asi 25 minut. JInak jsou vyborne.

Anonym

Recept se nachází v č.12/06, str.27

Anonym

Lepší kokosky neznám,jsou krásně vláčné a tvaroch je v nich více než dobrý :-)

Kamila Misiorowska

delam je uz tretim rokem a nikdy nezklamaly :) jsou vyborne, doporucuji!!

Anonym

:)

Kristýna Čtvrtlíková

Jak dlouho je dobré nechat tyto kokosky odležet, prosím? Mohu je uložit do spíže s ventilací, kam ukládám ostatní neplněné cukroví?

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč