Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kokosky s tvarohem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 168
Do 45 minut Velmi snadné 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2588 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 301 g
Tuky 130 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přidání tvarohu je úžasný fígl! Na chuti se nijak neprojeví a kokosky jsou díky němu hned krásně měkké. Jednoduché kokosky z bílků zvládnete připravit i s dětmi. Zapojte malé pomocníky do vánočních příprav. Jsou rychlé, měkké, zkrátka nejlepší recept pro společné pečení vánočního cukroví.

Související recepty

Suroviny

sůl 1 špetka
ve vaničce

Postup

1

Předehřejte troubu na 150 °C, horkovzdušnou na 130 °C. Plechy vyložte pečicím papírem.

2

Bílky se špetkou soli nalijte do čisté a suché mísy. Vyšlehejte polotuhý sníh (ideálně v robotu či ručním šlehačem).

3

Za stálého šlehání přisypávejte oba cukry. Zhruba po 5 minutách budete mít tuhý sníh. Když zvednete metlu, sníh neteče, tvoří špičky, které se téměř neohýbají.

4

Nakonec opatrně vmíchejte tvaroh a kokos. Hotové těsto je vláčné, ale nesmí téct.

5

Pomocí dvou lžiček tvarujte malé hromádky a pokládejte je na plech. Pečte přibližně 15 minut, aby byly kokosky krásně zlaté, ale ne vysušené.

Vyzrajte na bílky!
Sníh z bílků zásadně šlehejte v úplně čisté misce. Jakmile na ní ulpí trochu mastnoty, bílky odmítají ztuhnout. Šlehejte je vždy až na poslední chvíli. Pokud byste je totiž nechali stát, zvlhly by a ztratily pevnost. Opatrní buďte při přimíchávání k dalším ingrediencím - sněhem míchejte co nejméně a jen zlehka. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

06.12.2020 08:28

Jak dlouho je dobré nechat tyto kokosky odležet, prosím? Mohu je uložit do spíže s ventilací, kam ukládám ostatní neplněné cukroví?

25.11.2009 15:04
delam je uz tretim rokem a nikdy nezklamaly :) jsou vyborne, doporucuji!!
17.03.2008 18:01
Lepší kokosky neznám,jsou krásně vláčné a tvaroch je v nich více než dobrý :-)
13.09.2007 19:04
Recept se nachází v č.12/06, str.27
19.12.2006 18:52
Kokosky po pár dnech "pobytu" na balkoně v papírové krabici krásně zvláčněly, akorát jsem je pekla asi 20 min, po 15 min byly pořád bledé.
20.12.2006 15:37
Pridavam sa k nazoru Evy - elektricku ruru som nastavila na 150 stupnov a i tak boli kokosky po 20 minutach pecenia blede, tak som ich kratko "prigrilovala".
22.12.2006 12:43
Ano, taky jsme pekla kokosky mnohem dele, asi 25 minut. JInak jsou vyborne.

Apetit magazín

AD
Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!
  • Zajímavosti

Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!

Říká se, že dobrý kuchař nikdy neviní své nástroje. Ale přiznejme si, kdo z nás nezažívá frustraci, když pátrá po té správné pánvičce schované někde mezi hromadou jiného nádobí? Pokud vaše kuchyň občas připomíná přeplněnou skříň, které...