Přidání tvarohu je úžasný fígl! Na chuti se nijak neprojeví a kokosky jsou díky němu hned krásně měkké. Tyto kokosky s tvarohem klidně je zvládnou připravit i děti! Zapojte malé pomocníky do vánočních příprav. Podle tohoto receptu to bude hračka.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 150, horkovzdušnou na 130 stupňů; plech potáhněte pečicím papírem.
Bílky se špetkou soli ušlehejte elektrickým šlehačem do polotuha (špičky by se po vytažení metel měly ještě ohýbat dolů).
Přisypte krupicový a vanilinový cukr a vyšlehejte lesklý tuhý sníh. Nakonec opatrně vmíchejte tvaroh a kokos.
Z kokosového sněhu pomocí dvou lžiček tvarujte malé hromádky a pokládejte je na plech s pečicím papírem (cukrářský sáček se na výrobu těchto kokosek nehodí – plátnem totiž prosakuje voda z tvarohu).
Pečte asi čtvrt hodiny tak, aby byly kokosky navrchu krásně zlaté, ale ne vysušené. Tak získáte vláčné kokosky s tvarohem.
Vyzrajte na bílky!
Sníh z bílků zásadně šlehejte v úplně čisté misce. Jakmile na ní ulpí trochu mastnoty, bílky odmítají ztuhnout. Šlehejte je vždy až na poslední chvíli – pokud byste je totiž nechali stát, zvlhly by a ztratily pevnost. Opatrní buďte při přimíchávání k dalším ingrediencím – sněhem míchejte co nejméně a jen zlehka.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Tvarohové dezerty: Až 66 ověřených receptů(66 receptů)
Komentáře
Anonym
19.12.2006 18:52
Kokosky
Anonym
20.12.2006 15:37
Kokosky
Anonym
22.12.2006 12:43
Kokosky
Anonym
13.09.2007 19:04
Apetit 12/06
Anonym
17.03.2008 18:01
Báječné
Kamila Misiorowska
25.11.2009 15:04
nejlepsi
Anonym
21.01.2010 22:34
Vyzkoušeno, bájo!
Kristýna Čtvrtlíková
06.12.2020 08:28
Jak dlouho je dobré nechat
Jak dlouho je dobré nechat tyto kokosky odležet, prosím? Mohu je uložit do spíže s ventilací, kam ukládám ostatní neplněné cukroví?