0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.6 / 5. Počet hodnocení: 124
Do hodiny Velmi snadné 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2588 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 301 g
Tuky 130 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přidání tvarohu je úžasný fígl! Na chuti se nijak neprojeví a kokosky jsou díky němu hned krásně měkké. Klidně je zvládnou připravit i děti!

Suroviny

bílek 4 ks
sůl 1 špetka
krupicový cukr 150 g
vanilkový cukr 1 bal
tvaroh měkký 70 g
kokos strouhaný 200 g

1 Předehřejte troubu na 150, horkovzdušnou na 130 stupňů; plech potáhněte pečicím papírem. Bílky se špetkou soli ušlehejte elektrickým šlehačem do polotuha (špičky by se po vytažení metel měly ještě ohýbat dolů). Přisypte krupicový a vanilinový cukr a vyšlehejte lesklý tuhý sníh. Nakonec opatrně vmíchejte tvaroh a kokos.

2 Z kokosového sněhu pomocí dvou lžiček tvarujte malé hromádky a pokládejte je na plech s pečicím papírem (cukrářský sáček se na výrobu těchto kokosek nehodí – plátnem totiž prosakuje voda z tvarohu). Pečte asi čtvrt hodiny tak, aby byly kokosky navrchu krásně zlaté.

Vyzrajte na bílky!
Sníh z bílků zásadně šlehejte v úplně čisté misce. Jakmile na ní ulpí trochu mastnoty, bílky odmítají ztuhnout. Šlehejte je vždy až na poslední chvíli – pokud byste je totiž nechali stát, zvlhly by a ztratily pevnost. Opatrní buďte při přimíchávání k dalším ingrediencím – sněhem míchejte co nejméně a jen zlehka.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

Anonym

Kokosky po pár dnech "pobytu" na balkoně v papírové krabici krásně zvláčněly, akorát jsem je pekla asi 20 min, po 15 min byly pořád bledé.

Anonym

Pridavam sa k nazoru Evy - elektricku ruru som nastavila na 150 stupnov a i tak boli kokosky po 20 minutach pecenia blede, tak som ich kratko "prigrilovala".

Anonym

Ano, taky jsme pekla kokosky mnohem dele, asi 25 minut. JInak jsou vyborne.

Anonym

Lepší kokosky neznám,jsou krásně vláčné a tvaroch je v nich více než dobrý :-)

Kamila Misiorowska

delam je uz tretim rokem a nikdy nezklamaly :) jsou vyborne, doporucuji!!

Kristýna Čtvrtlíková

Jak dlouho je dobré nechat tyto kokosky odležet, prosím? Mohu je uložit do spíže s ventilací, kam ukládám ostatní neplněné cukroví?

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit