Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 (124)
Do hodiny Velmi snadné 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2588 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 301 g
Tuky 130 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přidání tvarohu je úžasný fígl! Na chuti se nijak neprojeví a kokosky jsou díky němu hned krásně měkké. Klidně je zvládnou připravit i děti!

Suroviny

bílek 4 ks
sůl 1 špetka
krupicový cukr 150 g
vanilkový cukr 1 bal
tvaroh měkký 70 g
kokos strouhaný 200 g

1 Předehřejte troubu na 150, horkovzdušnou na 130 stupňů; plech potáhněte pečicím papírem. Bílky se špetkou soli ušlehejte elektrickým šlehačem do polotuha (špičky by se po vytažení metel měly ještě ohýbat dolů). Přisypte krupicový a vanilinový cukr a vyšlehejte lesklý tuhý sníh. Nakonec opatrně vmíchejte tvaroh a kokos.

2 Z kokosového sněhu pomocí dvou lžiček tvarujte malé hromádky a pokládejte je na plech s pečicím papírem (cukrářský sáček se na výrobu těchto kokosek nehodí – plátnem totiž prosakuje voda z tvarohu). Pečte asi čtvrt hodiny tak, aby byly kokosky navrchu krásně zlaté.

Vyzrajte na bílky!
Sníh z bílků zásadně šlehejte v úplně čisté misce. Jakmile na ní ulpí trochu mastnoty, bílky odmítají ztuhnout. Šlehejte je vždy až na poslední chvíli – pokud byste je totiž nechali stát, zvlhly by a ztratily pevnost. Opatrní buďte při přimíchávání k dalším ingrediencím – sněhem míchejte co nejméně a jen zlehka.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

Anonym

Kokosky po pár dnech "pobytu" na balkoně v papírové krabici krásně zvláčněly, akorát jsem je pekla asi 20 min, po 15 min byly pořád bledé.

Anonym

Pridavam sa k nazoru Evy - elektricku ruru som nastavila na 150 stupnov a i tak boli kokosky po 20 minutach pecenia blede, tak som ich kratko "prigrilovala".

Anonym

Ano, taky jsme pekla kokosky mnohem dele, asi 25 minut. JInak jsou vyborne.

Anonym

Lepší kokosky neznám,jsou krásně vláčné a tvaroch je v nich více než dobrý :-)

Kamila Misiorowska

delam je uz tretim rokem a nikdy nezklamaly :) jsou vyborne, doporucuji!!

Kristýna Čtvrtlíková

Jak dlouho je dobré nechat tyto kokosky odležet, prosím? Mohu je uložit do spíže s ventilací, kam ukládám ostatní neplněné cukroví?

Apetit magazín

Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...

Obchod Apetit