Přidání tvarohu je úžasný fígl! Na chuti se nijak neprojeví a kokosky jsou díky němu hned krásně měkké. Jednoduché kokosky z bílků zvládnete připravit i s dětmi. Zapojte malé pomocníky do vánočních příprav. Jsou rychlé, měkké, zkrátka nejlepší recept pro společné pečení vánočního cukroví.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 150 °C, horkovzdušnou na 130 °C. Plechy vyložte pečicím papírem.
Bílky se špetkou soli nalijte do čisté a suché mísy. Vyšlehejte polotuhý sníh (ideálně v robotu či ručním šlehačem).
Za stálého šlehání přisypávejte oba cukry. Zhruba po 5 minutách budete mít tuhý sníh. Když zvednete metlu, sníh neteče, tvoří špičky, které se téměř neohýbají.
Nakonec opatrně vmíchejte tvaroh a kokos. Hotové těsto je vláčné, ale nesmí téct.
Pomocí dvou lžiček tvarujte malé hromádky a pokládejte je na plech. Pečte přibližně 15 minut, aby byly kokosky krásně zlaté, ale ne vysušené.
Vyzrajte na bílky!
Sníh z bílků zásadně šlehejte v úplně čisté misce. Jakmile na ní ulpí trochu mastnoty, bílky odmítají ztuhnout. Šlehejte je vždy až na poslední chvíli. Pokud byste je totiž nechali stát, zvlhly by a ztratily pevnost. Opatrní buďte při přimíchávání k dalším ingrediencím - sněhem míchejte co nejméně a jen zlehka.
Komentáře
Jak dlouho je dobré nechat tyto kokosky odležet, prosím? Mohu je uložit do spíže s ventilací, kam ukládám ostatní neplněné cukroví?