Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborový salát

V jednoduchosti je krása! Tenhle salát můžete také nechat odležet bez majonézy, zakapaný vývarem či lákem z okurek.

Vydání: 2007/12
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 6–8
Doba přípravy: Do 20 minut
+ odležení
PT20M
Vaření 0:20
Salát Česká

Ingredience

    • 1–1,5 kg brambor (lojovitých; rohlíčků)
    • 1 střední cibule, nasekaná
    • 3–4 kyselé okurky, nakrájené
    • 5 vajec natvrdo, pokrájených
    • 200–250 ml majonézy
    • 1 lžička až 1 lžíce hořčice (nemusí být)
    • pepř, sůl, lák z okurek (citron či ocet)

Příprava jídla

Omyté brambory uvařte ve slupce ve slané vodě a ještě horké oloupejte. Pokrájejte, smíchejte s cibulkou, kyselými okurkami, vejci, majonézou (a hořčicí). Osolte, opepřete, okyselte. Nechte v chladu odležet. Můžete podávat ozdobené petrželkou.

Více zeleniny
Přidejte vařené a na kostky pokrájené 2 až 3 mrkve, 1/2 celeru, 1 petržel + 3 lžíce hrášku

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vánoční rybí polévka

Smažený kapr

REKLAMA

Přidat komentář