Bramborový salát nachystejte den předem, aby se chutě důkladně propojily. Salát můžete také nechat odležet bez majonézy a zakápnout vývarem či lákem z okurek. V jednoduchosti je krása a tento recept na bramborový salát je toho důkazem. Ať už jako součást štědrovečerní večeře nebo jen všední bramborová příloha k masu.
Suroviny
brambory
1,5
kg
lojovité – rohlíčky
cibule
1
ks
střední, nasekaná
okurky nakládané
4
ks
pokrájené
vejce
5
ks
natvrdo, pokrájená
majonéza
250
ml
hořčice
1
PL
nebo méně (lze i zcela vynechat)
pepř
čerstvě mletý
sůl
nebo citronová šťáva či ocet
Postup
1
Omyté brambory uvařte ve slupce ve slané vodě a ještě horké oloupejte.
2
Pokrájejte, smíchejte s cibulkou, kyselými okurkami, vejci, majonézou, případně hořčicí.
3
Osolte, opepřete, okyselte. Nechte v chladu odležet. Můžete podávat ozdobené petrželkou.
VÍCE ZELENINY
Přidejte vařené a na kostky pokrájené 2 až 3 mrkve, 1/2 celeru, 1 petržel + 3 lžíce hrášku