Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tradiční bramborový salát
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 22
Více než hodinu Snadné 6–8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3917 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 332 g
Tuky 239 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bramborový salát nachystejte den předem, aby se chutě důkladně propojily. Salát můžete také nechat odležet bez majonézy a zakápnout vývarem či lákem z okurek. V jednoduchosti je krása a tento recept na bramborový salát je toho důkazem. Ať už jako součást štědrovečerní večeře nebo jen všední bramborová příloha k masu.

Suroviny

brambory 1,5 kg
lojovité – rohlíčky
střední, nasekaná
pokrájené
vejce 5 ks
natvrdo, pokrájená
majonéza 250 ml
hořčice 1 PL
nebo méně (lze i zcela vynechat)
pepř
čerstvě mletý
sůl
nebo citronová šťáva či ocet

Postup

1

Omyté brambory uvařte ve slupce ve slané vodě a ještě horké oloupejte.

2

Pokrájejte, smíchejte s cibulkou, kyselými okurkami, vejci, majonézou, případně hořčicí.

3

Osolte, opepřete, okyselte. Nechte v chladu odležet. Můžete podávat ozdobené petrželkou.

VÍCE ZELENINY
Přidejte vařené a na kostky pokrájené 2 až 3 mrkve, 1/2 celeru, 1 petržel + 3 lžíce hrášku

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...