Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Chlebové košíčky s krabem a avokádem

Ze zkušenosti vím, že použití amerického toustového chleba není rozmar, ale velmi praktický tip. Je mnohem vláčnější a při stlačení se nevrací zpátky, naopak krásně kopíruje tvar formičky.

Vydání: 2007/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do hodiny
PT15M
Pečení 0:15

Ingredience

    • 8 krajíců amerického světlého toustového chleba
    • 50 g rozpuštěného másla
    • 2 zralá avokáda
    • šťáva z ½ citronu
    • 100g balíček rukoly
    • 400 g krabích tyčinek, spařených horkou vodou, zbavených červené slupky a pokrájených na drobné nudličky

    Na holandskou majonézu s bylinkami:

    • 4 lžíce bílého vinného octa
    • ½ lžičky celého pepře
    • 1 čerstvý bobkový list
    • 4 žloutky
    • 250 g másla
    • malá hrst nasekaného čerstvého estragonu
    • šťáva z ½ citronu

Příprava jídla

1. Rozehřejte troubu na 200 °C. Ze středu každého plátku chleba vykrojte kolečko o průměru 10 centimetrů. Můžete si ho naznačit nebo rovnou vykrojit skleničkou. Kolečka pak několikrát stlačte válečkem a obě strany potřete rozpuštěným máslem.

2. Chlebové placičky natlačte do plechových formiček o menším průměru a naskládejte na dva plechy. Pečte, dokud okraje nezrůžoví; trvá to zhruba deset minut. Potom je opatrně vyklopte, aby zůstaly dnem vzhůru, a dejte je ještě na pět minut péct, ať jsou pěkně křupavé a suché. Nechte je vychladnout.

3. Připravte si základ na holandskou majonézu. Do malé pánvičky vlijte vinný ocet, vhoďte pepř i bobkový list a zvolna přiveďte k varu. Vařte pět minut, nebo dokud se směs nezredukuje asi o lžíci. Odstavte z plamene a vyjměte bobkový list a pepř. (Přikrytá směs vydrží v ledničce zhruba dva dny.)

4. Rozpulte avokáda, vypeckujte je, oloupejte a nakrájejte na měsíčky. V misce je pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědly.

5. Octovou směs nalijte do nádoby a přidejte žloutky. Máslo rozehřejte na středním plameni tak, aby se nevařilo, a přilijte ke směsi. Vše pomalu rozmíchejte tyčovým mixérem. Omáčka je hotová ve chvíli, kdy se spojí žloutky a máslo. Pak už jen přidejte byliny a podle chuti i citronovou šťávu.

6. Chlebové košíčky bohatě naplňte krabími tyčinkami a avokádem, přelijte holandskou majonézou a ozdobte rukolou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sýrové jednohubky na slaných krekrech

Nadívaný losos s pečenými bramborami

Ledové mango

REKLAMA

Přidat komentář