Crème fraîche je něco mezi klasickou zakysanou smetanou a šlehačkou. Výhodou je nízký podíl laktózy, který vám nerozhodí trávení, a to je velké plus pro tento sladký košíček.
Suroviny
Postup
Na těsto vložte do kuchyňského robotu mouku, kakao, máslo, cukr a sůl a vytvořte hmotu připomínající drobenku. Dávejte ale pozor, aby se máslo nerozpustilo a nevsáklo. Pak drobenku postříkejte 50-70 ml ledové vody a dál míchejte, dokud se těsto nezačne spojovat. Přendejte na kuchyňský vál a krátce prohněťte a dejte na půl hodiny do ledničky. Troubu předehřejte na 180 °C a dovnitř vložte plech. Těsto rozdělte na šest dílů. Každý vyválejte na pomoučněné ploše na tloušťku 5 milimetrů. Pak každou placku vtlačte do vroubkovaných formiček o průměru 9 cm, přečnívající těsto neodstraňujte. Formičky i s těstem přikryjte papírem na pečení, zatěžkejte suchými fazolemi, dejte na plech a pečte 10 minut. Pak sundejte papír s fazolemi a dopékejte 5 minut, dokud nebude těsto krásně zlatavé. Formičky vyjměte a nechte 5 minut stát, pak košíčky vyklopte a dejte úplně vychladnout.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Božské čokoládové dezerty a tipy, jak pracovat s čokoládou bez rozčilování(84 receptů )
- 15 osvědčených receptů na plněné košíčky: Mistrovské vánoční cukroví, se kterým vždy sklidíte úspěch(15 receptů )
- 15 osvědčených receptů na plněné košíčky: Mistrovské vánoční cukroví, se kterým vždy sklidíte úspěch(15 receptů )