Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Košíčky s pekany
ZDROJ: Apetit
sdílet:
2.8/5 Počet hodnocení: 12
Snadné Na 30 košíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7804 kcal
Bílkoviny 127 g
Sacharidy 598 g
Tuky 506 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křehké košíčky s krémovou náplní zmizí ze stolu vždycky jako první. Tyto jsou plněné oříškovým krémem s kapkou alkoholu.

Suroviny

máslo 120 g
změklé, pokrájené + na vymazání formiček
vejce 1 ks
z půlky biocitronu
mleté
Na náplň
mleté
lískové oříšky 150 g
mleté
smetana 380 ml
pokojové teploty
Na polevu a zdobení
60%, nalámaná
máslo 125 g
pekanové ořechy
rozpůlené, na ozdobu

1 Mouku prosijte na vál, přidejte cukr, obložte kousky másla a doprostřed vlijte vejce. Přidejte citronovou kůru a mandle a vypracujte pružné a hladké těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte přes noc odležet v ledničce.

2 Následující den vymažte formičky na košíčky máslem. Do každé dejte kousek těsta a prsty ho roztlačte do všech záhybů i po dně. Pečte při 180 °C asi osm minut dozlatova. Vyklopte, nechte vychladnout.

3 Připravte náplň. Spojte všechny potřebné suroviny ve hmotu, která se dá tvarovat rukou. Naplňte košíčky. Na polevu v rendlíku rozehřejte máslo, přidejte čokoládu a míchejte dohladka. Polijte košíčky a ozdobte je půlkou pekanového ořechu (případně předem nasucho opraženého v pánvi).

 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/12

Apetit magazín

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso
  • Tipy a triky

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso

Nízká teplota, hluboký pekáč se spoustou šťávy nebo vína a dostatek času. Tahle trojkombinace je zárukou úspěchu. Jaké hovězí se do pekáče hodí nejvíce a jak ho nejlépe připravit? Tyto vypečené tipy a triky se dozvíte v článku. Kromě toho...
AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč