0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2.6 / 5. Počet hodnocení: 11
Na 30 košíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7793 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 593 g
Tuky 506 g
Vláknina 71 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Křehké košíčky s krémovou náplní zmizí ze stolu vždycky jako první. Tyto jsou plněné oříškovým krémem s kapkou alkoholu.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 250 g
prosátá
moučkový cukr 70 g
máslo 120 g
změklé, pokrájené
máslo
na vymazání formiček
vejce 1 ks
citronová kůra
z půlky biocitronu
mandle 60 g
mleté
Na náplň
piškoty 180 g
mleté
lískové oříšky 150 g
mleté
kakao 45 g
holandského typu
moučkový cukr 150 g
smetana 380 ml
pokojové teploty
višňovice 4 PL
Na polevu a zdobení
čokoláda 1
60%, nalámaná
máslo 125 g
pekanové ořechy
rozpůlené, na ozdobu
1 Mouku prosijte na vál, přidejte cukr, obložte kousky másla a doprostřed vlijte vejce. Přidejte citronovou kůru a mandle a vypracujte pružné a hladké těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte přes noc odležet v ledničce.

2 Následující den vymažte formičky na košíčky máslem. Do každé dejte kousek těsta a prsty ho roztlačte do všech záhybů i po dně. Pečte při 180 °C asi osm minut dozlatova. Vyklopte, nechte vychladnout.

3 Připravte náplň. Spojte všechny potřebné suroviny ve hmotu, která se dá tvarovat rukou. Naplňte košíčky. Na polevu v rendlíku rozehřejte máslo, přidejte čokoládu a míchejte dohladka. Polijte košíčky a ozdobte je půlkou pekanového ořechu (případně předem nasucho opraženého v pánvi).

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit