Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Košíčky s pekany
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.5/5 Počet hodnocení: 20
Snadné Na 30 košíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7804 kcal
Bílkoviny 127 g
Sacharidy 598 g
Tuky 506 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křehké košíčky s krémovou náplní zmizí ze stolu vždycky jako první. Tyto jsou plněné oříškovým krémem s kapkou alkoholu.

Suroviny

máslo 120 g
změklé, pokrájené + na vymazání formiček
vejce 1 ks
z půlky biocitronu
mleté
Na náplň
mleté
lískové oříšky 150 g
mleté
smetana 380 ml
pokojové teploty
Na polevu a zdobení
60%, nalámaná
máslo 125 g
pekanové ořechy
rozpůlené, na ozdobu

Postup

1

Mouku prosijte na vál, přidejte cukr, obložte kousky másla a doprostřed vlijte vejce. Přidejte citronovou kůru a mandle a vypracujte pružné a hladké těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte přes noc odležet v ledničce.

2

Následující den vymažte formičky na košíčky máslem. Do každé dejte kousek těsta a prsty ho roztlačte do všech záhybů i po dně. Pečte při 180 °C asi osm minut dozlatova. Vyklopte, nechte vychladnout.

3

Připravte náplň. Spojte všechny potřebné suroviny ve hmotu, která se dá tvarovat rukou. Naplňte košíčky. Na polevu v rendlíku rozehřejte máslo, přidejte čokoládu a míchejte dohladka. Polijte košíčky a ozdobte je půlkou pekanového ořechu (případně předem nasucho opraženého v pánvi).

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/12

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...