0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Košíčky s pekany
ZDROJ: Apetit
sdílet:
2.8 / 5. Počet hodnocení: 12
Snadné Na 30 košíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7804 kcal
Bílkoviny 127 g
Sacharidy 598 g
Tuky 506 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křehké košíčky s krémovou náplní zmizí ze stolu vždycky jako první. Tyto jsou plněné oříškovým krémem s kapkou alkoholu.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 250 g
prosátá
moučkový cukr 75 g
máslo 120 g
změklé, pokrájené + na vymazání formiček
vejce 1 ks
citronová kůra
z půlky biocitronu
mleté
Na náplň
piškoty 180 g
mleté
lískové oříšky 150 g
mleté
kakao holandského typu 45 g
moučkový cukr 150 g
smetana 380 ml
pokojové teploty
višňovice 4 PL
Na polevu a zdobení
60%, nalámaná
máslo 125 g
pekanové ořechy
rozpůlené, na ozdobu

1 Mouku prosijte na vál, přidejte cukr, obložte kousky másla a doprostřed vlijte vejce. Přidejte citronovou kůru a mandle a vypracujte pružné a hladké těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte přes noc odležet v ledničce.

2 Následující den vymažte formičky na košíčky máslem. Do každé dejte kousek těsta a prsty ho roztlačte do všech záhybů i po dně. Pečte při 180 °C asi osm minut dozlatova. Vyklopte, nechte vychladnout.

3 Připravte náplň. Spojte všechny potřebné suroviny ve hmotu, která se dá tvarovat rukou. Naplňte košíčky. Na polevu v rendlíku rozehřejte máslo, přidejte čokoládu a míchejte dohladka. Polijte košíčky a ozdobte je půlkou pekanového ořechu (případně předem nasucho opraženého v pánvi).

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/12

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč