Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Košíčky s debrecínkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné na 12 košíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1544 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 67 g
Tuky 97 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché, křupavé a působivé!

Související recepty

Suroviny

200 g
debrecínky na kostky
olej 2 PL
nebo 120 g fety
špenát 4 hrsti
spařený a nadrobno nakrájený
vejce 5 ks
stačí pár kapek
na vymazání formiček

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C. Debrecínku opékejte pomalu na pánvi s trochou oleje dokřupava. Přidejte špenát a ještě chvíli míchejte. Pak přidejte sýr, tabasco a nechte vychladnout. Ochutnejte a dolaďte. Vejce prošlehejte a přimíchejte ke směsi.

2

Malé formičky na muffiny vymažte máslem. Těsto filo nakrájejte na čtverce 10 x 10 cm, vezměte 3 až 4 a poskládejte je do hvězdice na formičku. Vmáčkněte dovnitř, a vytvořte tak košíček. Takto postupně vytvořte všech 12 košíčků, naplňte je směsí a dejte do trouby. Když zezlátnou, (asi po 5 minutách) přikryjte je alobalem, stáhněte teplotu na 170 °C a ještě dopečte.

NĚCO NAVÍC
Se sýrem typu feta budou košíčky slanější a bude se na ně dobře pít; s lučinou budou jemnější.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/1

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...
Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...