0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ovocné košíčky s pudinkovým krémem

Ovocné košíčky s pudinkem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ovocné košíčky s pudinkovým krémem

4.1 / 5. Počet hodnocení: 317
Více než hodinu Snadné na 40-45 kusů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6713 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 784 g
Tuky 344 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nenaplněné košíčky zamrazte do zásoby, až dokud je nebudete potřebovat. 

Suroviny

mouka pšeničná hladká 300 g
sůl 1 špetka
moučkový cukr 80 g
vanilkový cukr 1
citronová kůra 1 ks
z 1/2 biocitronu
máslo 200 g
žloutek 2 ks
Na náplň
mléko 500 ml
plnotučné
krupicový cukr 60 g
vanilkový cukr 1
pudinkový prášek 2 bal
máslo 120 g
ovoce 350 g
čerstvé či kompotované
želé v prášku 1 bal

Postup

1

Z prosáté mouky s cukrem, vanilkového cukru, citronové kůry, špetky soli a nakrájeného másla udělejte (nožem nebo několika pulzy v robotu) drobenku a pak zpracujte se žloutky na hladké těsto.

Zabalte ho a dejte ztuhnout.

2

Předehřejte troubu na 180 °C.

3

Těsto rozdělte na kousky velikosti vlašského ořechu, vtlačte je rovnoměrně do formiček a ty rozložte na plech. Pečte dozlatova; trvá to asi 15 minut.

Nechte pár minut stát ve formičce, potom košíčky vyklopte a nechte úplně vychladnout.

4

Z mléka, poloviny cukru a pudinkového prášku uvařte hustý pudink.

5

Zchladlý pudink bez škraloupu (viz Tipy & triky) rozmixujte dohladka a postupně zašlehejte máslo, zbylý krupicový a vanilkový cukr.

6

Krémem naplňte cukrářský sáček se širší trubičkou a ozdobte košíčky.

7

Navrch položte ovoce a dejte ztuhnout do chladničky.

8

Připravte želé podle návodu na obalu (nejlíp ze šťávy z kompotu) a štětcem přeleštěte ovoce i krém. Chlaďte minimálně 2 hodiny.

NĚCO NAVÍC
Formičky nemusíte vymazávat tukem – těsto je dost mastné. Pokud i přesto nejdou snadno vyklepnout, ťukněte na dno formičky tupou stranou nože a košíček zachyťte v dlani.

TIPY & TRIKY
Aby se na pudinku neudělal při chladnutí škraloup, buď ho míchejte, posypte vrstvou cukru, nebo přikryjte fólií. Tuhý pudink pořádně rozšlehejte.

Související články

Pudink bez škraloupu
  • ARCHIV / nepridavat nove

Pudink bez škraloupu

Pokud vám vadí, že během chladnutí vzniká na pudinku škraloup, máme pro vás jednoduchý trik.   ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/10

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit