0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ovocné košíčky s pudinkovým krémem

Ovocné košíčky s pudinkem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ovocné košíčky s pudinkovým krémem

4.7/5 Počet hodnocení: 359
Více než hodinu Snadné na 40-45 kusů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6713 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 784 g
Tuky 344 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nenaplněné košíčky zamrazte do zásoby, až dokud je nebudete potřebovat. 

Suroviny

mouka pšeničná hladká 300 g
sůl 1 špetka
moučkový cukr 80 g
vanilkový cukr 1
citronová kůra 1 ks
z 1/2 biocitronu
máslo 200 g
žloutek 2 ks
Na náplň
mléko 500 ml
plnotučné
krupicový cukr 60 g
vanilkový cukr 1
pudinkový prášek 2 bal
máslo 120 g
ovoce 350 g
čerstvé či kompotované
želé v prášku 1 bal

Postup

1

Z prosáté mouky s cukrem, vanilkového cukru, citronové kůry, špetky soli a nakrájeného másla udělejte (nožem nebo několika pulzy v robotu) drobenku a pak zpracujte se žloutky na hladké těsto.

Zabalte ho a dejte ztuhnout.

2

Předehřejte troubu na 180 °C.

3

Těsto rozdělte na kousky velikosti vlašského ořechu, vtlačte je rovnoměrně do formiček a ty rozložte na plech. Pečte dozlatova; trvá to asi 15 minut.

Nechte pár minut stát ve formičce, potom košíčky vyklopte a nechte úplně vychladnout.

4

Z mléka, poloviny cukru a pudinkového prášku uvařte hustý pudink.

5

Zchladlý pudink bez škraloupu (viz Tipy & triky) rozmixujte dohladka a postupně zašlehejte máslo, zbylý krupicový a vanilkový cukr.

6

Krémem naplňte cukrářský sáček se širší trubičkou a ozdobte košíčky.

7

Navrch položte ovoce a dejte ztuhnout do chladničky.

8

Připravte želé podle návodu na obalu (nejlíp ze šťávy z kompotu) a štětcem přeleštěte ovoce i krém. Chlaďte minimálně 2 hodiny.

NĚCO NAVÍC
Formičky nemusíte vymazávat tukem – těsto je dost mastné. Pokud i přesto nejdou snadno vyklepnout, ťukněte na dno formičky tupou stranou nože a košíček zachyťte v dlani.

TIPY & TRIKY
Aby se na pudinku neudělal při chladnutí škraloup, buď ho míchejte, posypte vrstvou cukru, nebo přikryjte fólií. Tuhý pudink pořádně rozšlehejte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/10

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč