Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Hrnečková bábovka

Popis receptu: 
Velmi jednoduchý a rychlý recept bez vážení.
Autor: Hana Ettelová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    4 vejce 1 hrnek cukru 2 vanilkové cukry 2 hrnky polohrubé mouky 1/2 sáčku prášku do pečiva 1/2 hrnku oleje 1/2 hrnku vody citronová kůra 4 lžíce kakaa

Příprava jídla

Nejdříve ve šlehači vyšleháme vejce s cukry (šleháme asi 3 minuty do pěny). Poté pomalu přimícháváme mouku s práškem do pečiva, olej, vodu a citronovou kůru. Vše dobře ušleháme a část těsta odlijeme (nejlépe do hrnku, který jsme používali na odměřování surovin). Tuto část promícháme s kakaem. Žluté těsto vlijeme do formy ( vymazané a vysypané) a navrch nalijeme i kakaové. Vezmeme si llžíci a do těsta ,,děláme díry!7" aby se tmavá hmota dostala i dolů a vytvořil se takzvaný mramor. Bábovku pečeme asi 45 minut při 180 stupních. Dobrou chuť! TIP: Olej a vodu můžeme vyměnit za hrnek šlehačky. V receptu postupujeme jinak stejně.
REKLAMA

Přidat komentář