0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Koláč s broskvemi a mirabelkami

Koláč s broskvemi a mirabelkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Koláč s broskvemi a mirabelkami

4 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Na 1 koláč

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3828 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 335 g
Tuky 233 g
Vláknina 57 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sednout si do stínu rozložitého stromu a užít si kousek koláče plného šťavnatého ovoce... Letní sen! 

Suroviny

mouka pšeničná hladká 200 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
krupicový cukr 70 g
máslo 100 g
změklé
vejce 1 ks
zakysaná smetana 4 PL
broskve 250 g
na kousky
250 g
mirabelky – vypeckované a na polovic
třtinový cukr 1 PL
skořice 1 ČL
mletá
Na drobenku
lískové oříšky 120 g
třtinový cukr 30 g
skořice 1 ČL
mletá
máslo 60 g
rozpuštěné
mouka pšeničná hladká 75 g

1 Troubu předehřejte na 160°C. Na drobenku do mixéru vložte oříšky a rozsekejte je. Pak přidejte zbylé přísady a rozmixujte do konzistence drobenky.

2 Mouku smíchejte s práškem do pečiva, přidejte cukr, máslo a vejce, vypracujte těsto. Těsto rovnoměrně napěchujte do čtvercového pekáčku a dno propíchejte vidličkou. Na povrch rozetřete zakysanou smetanu. Poházejte ovocem, posypte cukrem a skořicí. Povrch posypte oříškovou drobenkou, vložte do vyhřáté trouby a pečte asi 30 minut, dokud není drobenka zlatavá. Doporučujeme sníst koláč ještě vlažný, do druhého dne zvlhne.

NĚCO NAVÍC

Mirabelkový džem

Suroviny: 2 kg mirabelek (nebo jiných slív kromě švestek), 750 g krupicového či krystalového cukru, šťáva z 1 citronu nebo 2 lžičky kyseliny citronové

Postup: V čistém hrnci povařte 1 kg mirabelek a 5 lžic cukru, až se uvolní pecky. Pak nechte zchladnout a vyberte pecky, nebo rozvařenou směs rovnou protřete přes cedník na halušky. Ovocnou hmotu bez pecek povařte do zhoustnutí se zbývajícím cukrem, přidejte vypeckované zbývající mirabelky či jiné slívy (podle potřeby nakrájené) a 5 minut vařte. Horké plňte do sklenic a ihned zavíčkujte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/8

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...
KVÍZ: Jíte zdravě?
  • Kvízy

KVÍZ: Jíte zdravě?

Zdravý jídelníček je takový, který je pestrý a obsahuje optimální poměr živin a mikroživiny. Do těla byste měli dostávat komplexní bílkoviny a sacharidy, zdravé tuky, vlákninu, minerály a vitaminy. Spokojený organismus vás odmění lepším...

Obchod Apetit