Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Lasagne se šunkou a olivami

Báječně šťavnatá večeře z jedné pánve, kterou můžete servírovat za půl hodiny.

Vydání: 2008/11
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 1 lžíce oleje
    • 1 stroužek česneku, rozdrcený
    • 800 g konzervovaných loupaných sekaných rajčat s bylinkami
    • sůl a pepř
    • 250 g lasagní
    • 8 plátků šunky
    • velká hrst zelených oliv
    • 2 vejce
    • 150 g bílého jogurtu (nejlépe bio)
    • 50 g strouhaného tvrdého sýra + na posypání

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů. Ve velké pánvi rozehřejte olej a asi minutu na něm smažte česnek. Vlijte rajčata, přiveďte k varu a zhruba pět minut je vařte, až trochu zhoustnou. Osolte a opepřete podle chuti, pak vlijte do mísy.

2. Do zapékací misky navrstvěte vždy lasagne (připravené podle návodu), na ně šunku, omáčku a olivy. Poslední vrstvou by měla být omáčka posypaná olivami.

3. Vejce, jogurt a většinu sýra prošlehejte ve džbánku, osolte a opepřete a přelijte přes lasagne. Posypte sýrem a poprašte čerstvě mletým pepřem. Vložte do trouby a zapékejte asi dvacet minut, až sýr zezlátne a povrch zpevní. Podávejte nejlépe s lehkým zeleným salátem.

TIP
Doporučujeme čerstvé chlazené lasagne. Stačí povařit je minutu! Nabízí Sapori Italiani, Perlová 10, Praha 1, 500 g za 120 Kč.

 

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář