
Ostrá kokosová polévka s nudlemi
Láká vás exotika? Vychutnejte si polévku z Malajsie. Jmenuje se laksa a připravuje se jak z rýžových, tak z vaječných nudlí. Pokud máte ve spíži ty druhé, uvařte laksu s nimi!
Vydání: 2007/11
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 lžíce červené kari pasty
- 400 g kokosového mléka (1 konzerva)
- 100 g čerstvých hub, pokrájených
- 1 balení širokých rýžových nudlí, namočených podle návodu na obalu
- 100 g sójových nebo fazolových klíčků
- 1 silnější čerstvá zelená chilli paprička, pokrájená na kolečka
- 1 svazek jarní cibulky, pokrájené
- sůl
Příprava jídla
1. Rozehřejte hrnec a tři minuty v něm smažte kari pastu. Vlijte kokosové mléko a půl plechovky vody, promíchejte a uveďte do varu. Povařte asi pět minut.
2. Vsypte houby a povařte na mírném plameni ještě dvě minuty. Vmíchejte scezené nudle, klíčky, většinu koleček chilli papričky i jarní cibulky a ještě minutu prohřejte. Podle chuti osolte. Podávejte posypané zbylými chilli papričkami a cibulkou.
Přidat komentář