Kokosová panna cotta s kiwi želé

Kokosová panna cotta s kiwi želé

4.8 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3345 kcal
Bílkoviny 536 g
Sacharidy 140 g
Tuky 66 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čerstvé kiwi někdy způsobí, že neztuhne želatina nebo zhořkne smetana. Povařením tyhle nežádoucí vlastnosti ztratí.

Suroviny

kiwi 4 ks
oloupaná a na kostky
želatina 4 plátky
kokosové mléko 300 ml
smetana ke šlehání 200 ml
krupicový cukr 60 g

1 Želatinu nechte nabobtnat podle návodu na obalu. Polovinu kiwi rozmixujte s 20 g cukru. Přidejte dva plátky nabobtnalé želatiny, za stálého míchání krátce zahřívejte, až se želatina rozpustí. Zbylé kiwi vložte do sklenice, zalijte ještě teplým želé a nechte v lednici trochu zatuhnout.

2 Na panna cottu v hrnci smíchejte smetanu s cukrem a kokosovým mlékem, zahřejte na zhruba 60 °C a při této teplotě asi 2 minuty míchejte. Přidejte zbylé dva plátky želatiny a promíchejte, aby se želatina rozpustila. Ještě teplou směs nalijte do pohárů na ztuhlé kiwi želé a vraťte do lednice. Nechte asi hodinu tuhnout a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit