Čerstvé kiwi někdy způsobí, že neztuhne želatina nebo zhořkne smetana. Povařením tyhle nežádoucí vlastnosti ztratí.
Suroviny
kiwi
4
ks
oloupaná a na kostky
želatina
4
plátky
kokosové mléko
300
ml
smetana ke šlehání
200
ml
krupicový cukr
60
g
1 Želatinu nechte nabobtnat podle návodu na obalu. Polovinu kiwi rozmixujte s 20 g cukru. Přidejte dva plátky nabobtnalé želatiny, za stálého míchání krátce zahřívejte, až se želatina rozpustí. Zbylé kiwi vložte do sklenice, zalijte ještě teplým želé a nechte v lednici trochu zatuhnout.
2 Na panna cottu v hrnci smíchejte smetanu s cukrem a kokosovým mlékem, zahřejte na zhruba 60 °C a při této teplotě asi 2 minuty míchejte. Přidejte zbylé dva plátky želatiny a promíchejte, aby se želatina rozpustila. Ještě teplou směs nalijte do pohárů na ztuhlé kiwi želé a vraťte do lednice. Nechte asi hodinu tuhnout a podávejte.