0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kokosová kuřátka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Na 24 kuřátek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 23359 kcal
Bílkoviny 743 g
Sacharidy 972 g
Tuky 1680 g
Vláknina 342 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Trocha kýče ještě nikoho nezabila. Kuřátka k Velikonocům patří, tak proč je neudělat sladká s krémem a pečeným kokosem?

Suroviny

máslo
na vymazání formy
mouka pšeničná hrubá
na vysypání formy
mouka pšeničná hladká 450 g
kypřicí prášek do pečiva 1.5 ČL
sůl 0.75 ČL
máslo 12 PL
pokojové teploty
krupicový cukr 220 g
vejce 4 ks
velká
vanilkový extrakt 2 ČL
mléko 300 ml
Na krém
tvaroh měkký 750 g
polotučný
mascarpone 500 g
citronová štáva 3 PL
vanilkový cukr 1 bal
moučkový cukr 125 g
Na zdobení
kokos
čerstvě nastrouhaný
čokoládové pecičky
malé, na oči
mandle 24 ks
na zobáčky
marcipán
růžový, lze nahradit červeným, na hřebínek a nohy

1 Troubu předehřejte na 180 °C a vymažte máslem a vysypte hrubou moukou formu/ formy celkem na 24 muffinů. V jedné misce promíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. V další míse utřete do pěny máslo s krupicovým cukrem; pak do směsi jedno po druhém přidejte vejce a nakonec vanilkový extrakt a důkladně promíchejte. Do krému postupně zapracujte mouku s kypřicím práškem a solí a promíchejte. Vlijte také mléko a vypracujte měkké těsto. Rozdělte ho do formiček; každý důlek naplňte zhruba do dvou třetin. Pečte asi 20 minut.

2 Upečené muffiny vyjměte z trouby a do všech ještě zatepla udělejte držadlem vařečky díru. Nechte 5 minut stát ve formě, pak vytáhněte a nechte zcela zchladnout.

3 Ze všech uvedených ingrediencí umíchejte krém a dejte ho na chvíli do lednice. Zchladlým krémem naplňte nejprve všechny dírky uprostřed muffinů, pak je obraťte dnem vzhůru a dortíky potřete celé.

4 Kokosové hobliny nasucho opečte v troubě nebo na pánvi, aby lehce chytly barvu, a pak v nich obalte ,kuřátka‘. Čokoládové čočky zapíchněte v místě očí, z mandlí vytvořte zobák. Marcipánovou hmotu rozválejte a vyřízněte z ní hřebínek i nohy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/4

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit