Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kokosová kuřátka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné Na 24 kuřátek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 23359 kcal
Bílkoviny 743 g
Sacharidy 972 g
Tuky 1680 g
Vláknina 342 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Trocha kýče ještě nikoho nezabila. Kuřátka k Velikonocům patří, tak proč je neudělat sladká s krémem a pečeným kokosem?

Suroviny

na vymazání formy
mouka pšeničná hrubá
na vysypání formy
kypřicí prášek do pečiva 1,5 ČL
sůl ¾ ČL
máslo 12 PL
pokojové teploty
vejce 4 ks
velká
vanilkový extrakt 2 ČL
mléko 300 ml
Na krém
polotučný
Na zdobení
čerstvě nastrouhaný
čokoládové pecičky
malé, na oči
mandle 24 ks
na zobáčky
růžový, lze nahradit červeným, na hřebínek a nohy

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C a vymažte máslem a vysypte hrubou moukou formu/ formy celkem na 24 muffinů. V jedné misce promíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. V další míse utřete do pěny máslo s krupicovým cukrem; pak do směsi jedno po druhém přidejte vejce a nakonec vanilkový extrakt a důkladně promíchejte. Do krému postupně zapracujte mouku s kypřicím práškem a solí a promíchejte. Vlijte také mléko a vypracujte měkké těsto. Rozdělte ho do formiček; každý důlek naplňte zhruba do dvou třetin. Pečte asi 20 minut.

2

Upečené muffiny vyjměte z trouby a do všech ještě zatepla udělejte držadlem vařečky díru. Nechte 5 minut stát ve formě, pak vytáhněte a nechte zcela zchladnout.

3

Ze všech uvedených ingrediencí umíchejte krém a dejte ho na chvíli do lednice. Zchladlým krémem naplňte nejprve všechny dírky uprostřed muffinů, pak je obraťte dnem vzhůru a dortíky potřete celé.

4

Kokosové hobliny nasucho opečte v troubě nebo na pánvi, aby lehce chytly barvu, a pak v nich obalte ,kuřátka. Čokoládové čočky zapíchněte v místě očí, z mandlí vytvořte zobák. Marcipánovou hmotu rozválejte a vyřízněte z ní hřebínek i nohy.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/4

Apetit magazín