0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kokosová kuřátka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Na 24 kuřátek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 23359 kcal
Bílkoviny 743 g
Sacharidy 972 g
Tuky 1680 g
Vláknina 342 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Trocha kýče ještě nikoho nezabila. Kuřátka k Velikonocům patří, tak proč je neudělat sladká s krémem a pečeným kokosem?

Suroviny

máslo
na vymazání formy
mouka pšeničná hrubá
na vysypání formy
mouka pšeničná hladká 450 g
kypřicí prášek do pečiva 1.5 ČL
sůl 0.75 ČL
máslo 12 PL
pokojové teploty
krupicový cukr 220 g
vejce 4 ks
velká
vanilkový extrakt 2 ČL
mléko 300 ml
Na krém
tvaroh měkký 750 g
polotučný
mascarpone 500 g
citronová štáva 3 PL
vanilkový cukr 1 bal
moučkový cukr 125 g
Na zdobení
kokos
čerstvě nastrouhaný
čokoládové pecičky
malé, na oči
mandle 24 ks
na zobáčky
marcipán
růžový, lze nahradit červeným, na hřebínek a nohy

1 Troubu předehřejte na 180 °C a vymažte máslem a vysypte hrubou moukou formu/ formy celkem na 24 muffinů. V jedné misce promíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. V další míse utřete do pěny máslo s krupicovým cukrem; pak do směsi jedno po druhém přidejte vejce a nakonec vanilkový extrakt a důkladně promíchejte. Do krému postupně zapracujte mouku s kypřicím práškem a solí a promíchejte. Vlijte také mléko a vypracujte měkké těsto. Rozdělte ho do formiček; každý důlek naplňte zhruba do dvou třetin. Pečte asi 20 minut.

2 Upečené muffiny vyjměte z trouby a do všech ještě zatepla udělejte držadlem vařečky díru. Nechte 5 minut stát ve formě, pak vytáhněte a nechte zcela zchladnout.

3 Ze všech uvedených ingrediencí umíchejte krém a dejte ho na chvíli do lednice. Zchladlým krémem naplňte nejprve všechny dírky uprostřed muffinů, pak je obraťte dnem vzhůru a dortíky potřete celé.

4 Kokosové hobliny nasucho opečte v troubě nebo na pánvi, aby lehce chytly barvu, a pak v nich obalte ,kuřátka‘. Čokoládové čočky zapíchněte v místě očí, z mandlí vytvořte zobák. Marcipánovou hmotu rozválejte a vyřízněte z ní hřebínek i nohy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/4

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit