0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kokosová kuřátka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné Na 24 kuřátek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 23359 kcal
Bílkoviny 743 g
Sacharidy 972 g
Tuky 1680 g
Vláknina 342 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Trocha kýče ještě nikoho nezabila. Kuřátka k Velikonocům patří, tak proč je neudělat sladká s krémem a pečeným kokosem?

Suroviny

máslo
na vymazání formy
mouka pšeničná hrubá
na vysypání formy
mouka pšeničná hladká 450 g
kypřicí prášek do pečiva 1,5 ČL
sůl ¾ ČL
máslo 12 PL
pokojové teploty
krupicový cukr 220 g
vejce 4 ks
velká
vanilkový extrakt 2 ČL
mléko 300 ml
Na krém
polotučný
citronová šťáva 3 PL
vanilkový cukr 1 bal
moučkový cukr 125 g
Na zdobení
kokos
čerstvě nastrouhaný
čokoládové pecičky
malé, na oči
mandle 24 ks
na zobáčky
růžový, lze nahradit červeným, na hřebínek a nohy

1 Troubu předehřejte na 180 °C a vymažte máslem a vysypte hrubou moukou formu/ formy celkem na 24 muffinů. V jedné misce promíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. V další míse utřete do pěny máslo s krupicovým cukrem; pak do směsi jedno po druhém přidejte vejce a nakonec vanilkový extrakt a důkladně promíchejte. Do krému postupně zapracujte mouku s kypřicím práškem a solí a promíchejte. Vlijte také mléko a vypracujte měkké těsto. Rozdělte ho do formiček; každý důlek naplňte zhruba do dvou třetin. Pečte asi 20 minut.

2 Upečené muffiny vyjměte z trouby a do všech ještě zatepla udělejte držadlem vařečky díru. Nechte 5 minut stát ve formě, pak vytáhněte a nechte zcela zchladnout.

3 Ze všech uvedených ingrediencí umíchejte krém a dejte ho na chvíli do lednice. Zchladlým krémem naplňte nejprve všechny dírky uprostřed muffinů, pak je obraťte dnem vzhůru a dortíky potřete celé.

4 Kokosové hobliny nasucho opečte v troubě nebo na pánvi, aby lehce chytly barvu, a pak v nich obalte ,kuřátka‘. Čokoládové čočky zapíchněte v místě očí, z mandlí vytvořte zobák. Marcipánovou hmotu rozválejte a vyřízněte z ní hřebínek i nohy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/4

Apetit magazín

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele
  • Jak na to

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele

Po vánočním hodování míváme chuť na lehčí ale výživná jídla, v nichž nechybí dávka bílkovin. Ať už si dáte Asií inspirovanou polévku, dýňovou frittatu nebo krůtí karbanátky, po všem se budete cítit sytě, přitom lehce a fit! ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč