Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ostrá kokosová polévka s kuřecím masem
Ostrá kokosová polévka s kuřecím masem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ostrá kokosová polévka s kuřecím masem

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 886 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 104 g
Tuky 18 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Po thajsku vyvážená: kokosově jemná a s pořádnou dávkou chilli.

Suroviny

lilek 1 ks
400 ml plechovky
citronová tráva 1 ks
stéblo, přepůlené
nastrouhaná
koriandr čerstvý 3 snítky
+ lístky na ozdobení
rybí omáčka ½ ČL
malé, červené, pokrájené, navíc 2 na ozdobení
tence pokrájená
fazolky zelené 150 g
očištěné, zbavené stopek
sůl mořská

Postup

1

Lilek pokrájejte na kolečka a každé pak na čtvrtiny. Kokosové mléko, citronovou trávu, limetkovou kůru, koriandr, rybí omáčku a chilli papričky dejte do větší hlubší pánve a na středním plameni zahřívejte až k varu. Ztlumte oheň, přidejte lilek a vařte 15–20 minut.

2

Přidejte maso i fazolové lusky a vařte, dokud není maso měkké; zhruba pět minut. Osolte podle chuti, ozdobte koriandrem a půlkami chilli papriček.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...