Po thajsku vyvážená: kokosově jemná a s pořádnou dávkou chilli.
Suroviny
lilek
1
ks
kokosové mléko
3
ks
400 ml plechovky
citronová tráva
1
ks
stéblo, přepůlené
limetová kůra
2
ČL
nastrouhaná
koriandr čerstvý
3
snítky
+ lístky na ozdobení
rybí omáčka
½
ČL
chilli paprička
4
ks
malé, červené, pokrájené, navíc 2 na ozdobení
kuřecí prsa
2
ks
tence pokrájená
fazolky zelené
150
g
očištěné, zbavené stopek
sůl mořská
Postup
1
Lilek pokrájejte na kolečka a každé pak na čtvrtiny. Kokosové mléko, citronovou trávu, limetkovou kůru, koriandr, rybí omáčku a chilli papričky dejte do větší hlubší pánve a na středním plameni zahřívejte až k varu. Ztlumte oheň, přidejte lilek a vařte 15–20 minut.
2
Přidejte maso i fazolové lusky a vařte, dokud není maso měkké; zhruba pět minut. Osolte podle chuti, ozdobte koriandrem a půlkami chilli papriček.