Láká vás exotika? Vychutnejte si polévku z Malajsie. Jmenuje se laksa a připravuje se jak z rýžových, tak z vaječných nudlí. Pokud máte ve spíži ty druhé, uvařte laksu s nimi!
Suroviny
kari pasta
1
PL
červená
kokosové mléko
400
g
1 konzerva
houby
100
g
čerstvé, pokrájené
nudle rýžové
1
bal
široké, namočené podle návodu na obalu
klíčky
100
g
sojové, lze nahradit fazolovými
chilli paprička
1
ks
zelená, silnější, čerstvá, na kolečka
jarní cibulka
1
svazek
pokrájená
sůl
Postup
1
Rozehřejte hrnec a tři minuty v něm smažte kari pastu. Vlijte kokosové mléko a půl plechovky vody, promíchejte a uveďte do varu. Povařte asi pět minut.
2
Vsypte houby a povařte na mírném plameni ještě dvě minuty. Vmíchejte scezené nudle, klíčky, většinu koleček chilli papričky i jarní cibulky a ještě minutu prohřejte. Podle chuti osolte. Podávejte posypané zbylými chilli papričkami a cibulkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Kulajda, kyselo nebo bramboračka? 35 houbových polévek(35 receptů )