Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Krémová lososová polévka

Popis receptu: 
Zatím nevyzkoušeno.
Autor: Martina Pojmonová
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    1 šalotka, nakrájená nadrobno 1 mrkev, oloupaná a nastrouhaná na jemném struhadle 2 lžíce másla 1 litr vody 1 velká brambora, oloupaná a nakrájená na malé, zhruba půlcentimetrové kousky 1 lžíce hladké mouky 1 lžička kvalitního zeleninového bujonu (například Würzl) nebo sůl 250?g lososa (bez kůže) 100?g uzeného lososa 4 lžíce kysané smetany 250?ml smetany na vaření

Příprava jídla

1. Rozehřejte máslo a osmahněte na něm cibulku s mrkví. Přisypte mouku a ještě minutu společně míchejte. Pak postupně a za aktivního míchání metličkou přilijte studenou vodu. Přidejte bujon, brambory, přiveďte k varu a vařte pět minut. 2. Do vroucího základu polévky vhoďte oba druhy lososa, čtyři malé kousky uzeného lososa si ale ponechte stranou. Zmírněte plamen na minimum a nechte ryby v polévce ?táhnout? ? var by měl být sotva znatelný. Pak děrovanou lžící vyberte všechny kousky neuzeného lososa a zbývající obsah hrnce rozmixujte dohladka. Odebrané lososí maso zbavte kostí a rozeberte na kousky. 3. Do rozmixované polévky pak vmíchejte obě smetany, vraťte na vařič a ještě pět minut vařte. Podle chuti polévku dosolte a opepřete. Vraťte do ní kousky lososa. Rozdělte na talíře a ozdobte uzeným lososem (případně si dopřejte i malý kopeček šlehačky).
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Polévka je výborná, pro zjemneni uzene chuti jsem dochucovala bilym vinem a citronem. To polevku prijemne zjemnilo a osvezilo.

Přidat komentář