Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 999 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 86 g
Tuky 66 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud nemáte svůj rodinný recept na kapří polévku, vyzkoušejte tuhle zlatavou lahůdku s kořenovou zeleninou a kapustičkami. Podávat ji můžete s opečenou houskou.

Související recepty

Suroviny

1 ks
kapří hlava očištěná a bez žaber
sůl mořská
menší, oloupaná
divoké koření
1 bobkový́ list, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky pepře
mrkev 1 ks
malá, na nudličky
1 ks
kořenová petržel na nudličky
nakrájený
rozčtvrcené
jikry
mlíčí
vnitřnosti z 1 kapra, pokrájené
petrželka 1 PL
nasekaná

Postup

1

1 Rybí hlavu zalijte litrem vody, osolte a zvolna vařte spolu s cibulí a divokým kořením. Po 30 minutách odstavte a sceďte přes síto s plátýnkem. Vývar uchovejte. Z hlavy oberte maso a dejte ho stranou.

2 V hrnci na másle za stálého míchání na mírném ohni osmahněte mrkev, petržel a řapíkatý celer. Přidejte mouku a ještě minutu míchejte. Zalijte rybím vývarem, rozmíchejte a vařte dalších 10 minut.

3 Vložte kapustu, jikry, mlíčí a vnitřnosti a vařte dalších 5 minut. Ochutnejte, vraťte do vývaru maso obrané z hlav a případně dosolte. Přisypte petrželku a vypněte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/12

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...