0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mušlová polévka od Maxima

Mušlová polévka od Maxima

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3354 kcal
Bílkoviny 156 g
Sacharidy 156 g
Tuky 206 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemné a lahodné mušle rozhodně stojí za chvíle strávené v kuchyni!

Suroviny

slávky 1 kg
očištěné, připravené
víno bílé 1 hrnek
šalotka 1 ks
nasekaná
šafrán
pár nitek
máslo 4 PL
cibule 1 ks
nakrájená
mouka pšeničná hladká 5 PL
vývar 1 l
rybí
smetana ke šlehání 250 ml
žloutek 1 ks
sůl
pepř bílý
petrželka
čerstvá
tymián
čerstvý
bobkový list

1 Bylinky a bobkový list svažte nití. Mušle krátce prohřejte ve víně spolu se šalotkou a šafránem. Sceďte, ale tekutinu uchovejte.

2 V hrnci rozpusťte máslo a osmahněte cibuli, až zprůsvitní, ale nezbarví se. Poprašte moukou, opražte na světlou jíšku. Zalijte vývarem, přidejte víno se šafránem, k uchu hrnce přivažte bylinky a vložte dovnitř a polévku vařte asi tři čtvrtě hodiny. Pak ji přeceďte přes jemné síto, aby byla doslova sametová!

3 Žloutek rozšlehejte ve smetaně a vešlehejte trochu polévky. Směs vlijte do hrnce s polévkou a na mírném plameni povařte do zhoustnutí. Přidejte mušle a prohřejte. Před podáváním dosolte a poprašte pepřem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/11

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit