Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mušlová polévka od Maxima

Mušlová polévka od Maxima

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3354 kcal
Bílkoviny 156 g
Sacharidy 156 g
Tuky 206 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemné a lahodné mušle rozhodně stojí za chvíle strávené v kuchyni!

Suroviny

slávky 1 kg
očištěné, připravené
nasekaná
šafrán
pár nitek
nakrájená
vývar 1 l
rybí
sůl
pepř bílý
petrželka
čerstvá
tymián
čerstvý

Postup

1

Bylinky a bobkový list svažte nití. Mušle krátce prohřejte ve víně spolu se šalotkou a šafránem. Sceďte, ale tekutinu uchovejte.

2

V hrnci rozpusťte máslo a osmahněte cibuli, až zprůsvitní, ale nezbarví se. Poprašte moukou, opražte na světlou jíšku. Zalijte vývarem, přidejte víno se šafránem, k uchu hrnce přivažte bylinky a vložte dovnitř a polévku vařte asi tři čtvrtě hodiny. Pak ji přeceďte přes jemné síto, aby byla doslova sametová!

3

Žloutek rozšlehejte ve smetaně a vešlehejte trochu polévky. Směs vlijte do hrnce s polévkou a na mírném plameni povařte do zhoustnutí. Přidejte mušle a prohřejte. Před podáváním dosolte a poprašte pepřem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/11

Komentáře

06.10.2021 17:42
Mušlová polévka od Maxima

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...