Jemné a lahodné mušle rozhodně stojí za chvíle strávené v kuchyni!
Suroviny
slávky
1
kg
očištěné, připravené
víno bílé
1
hrnek
šalotka
1
ks
nasekaná
šafrán
pár nitek
máslo
4
PL
cibule
1
ks
nakrájená
mouka pšeničná hladká
5
PL
vývar
1
l
rybí
smetana ke šlehání
250
ml
žloutek
1
ks
sůl
pepř bílý
petrželka
čerstvá
tymián
čerstvý
bobkový list
1 Bylinky a bobkový list svažte nití. Mušle krátce prohřejte ve víně spolu se šalotkou a šafránem. Sceďte, ale tekutinu uchovejte.
2 V hrnci rozpusťte máslo a osmahněte cibuli, až zprůsvitní, ale nezbarví se. Poprašte moukou, opražte na světlou jíšku. Zalijte vývarem, přidejte víno se šafránem, k uchu hrnce přivažte bylinky a vložte dovnitř a polévku vařte asi tři čtvrtě hodiny. Pak ji přeceďte přes jemné síto, aby byla doslova sametová!
3 Žloutek rozšlehejte ve smetaně a vešlehejte trochu polévky. Směs vlijte do hrnce s polévkou a na mírném plameni povařte do zhoustnutí. Přidejte mušle a prohřejte. Před podáváním dosolte a poprašte pepřem.
Komentáře
Martina Korbelská
06.10.2021 17:42
Mušlová polévka od Maxima