Jemné a lahodné mušle rozhodně stojí za chvíle strávené v kuchyni!
Postup
1
Bylinky a bobkový list svažte nití. Mušle krátce prohřejte ve víně spolu se šalotkou a šafránem. Sceďte, ale tekutinu uchovejte.
2
V hrnci rozpusťte máslo a osmahněte cibuli, až zprůsvitní, ale nezbarví se. Poprašte moukou, opražte na světlou jíšku. Zalijte vývarem, přidejte víno se šafránem, k uchu hrnce přivažte bylinky a vložte dovnitř a polévku vařte asi tři čtvrtě hodiny. Pak ji přeceďte přes jemné síto, aby byla doslova sametová!
3
Žloutek rozšlehejte ve smetaně a vešlehejte trochu polévky. Směs vlijte do hrnce s polévkou a na mírném plameni povařte do zhoustnutí. Přidejte mušle a prohřejte. Před podáváním dosolte a poprašte pepřem.
Komentáře